Preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, crede că, dacă nu va fi găsită o soluţie pentru HoReCa, până în luna octombrie o treime din această industrie ”va închide uşile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Mohammad Murad a fost întrebat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Olimp, ce părere are despre protestul angajaţilor din industria HoReCa de miercuri după-amiază. 
 
“În privinţa protestului de ieri, îl susţin, sunt de acord cu el. Am încercat să conving colegii mei de o lună de zile, hai să ne mişcăm, nu au fost de acord atunci. Timpul contează foarte mult. Astăzi sunt 1.000 de cazuri pe zi (n.r. de Covid-19), nu aş putea să asum şi să pun nişte măsuri noi. Pe de altă parte, industria trece printr-un moment foarte greu. Îl înţeleg pe domnul preşedinte Iohannis, că aşa e cum spune dânsul, înainte de toate sănătate, dar pe de altă parte eu vă garantez că până în octombrie 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie”, a afirmat preşedintele FPTR. 
 
El crede că trebuie să existe o comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică. 
 
“Nu se poate vorbi de o construcţie, de o prosperitate cu frică. Trebuie să existe o comunicare directă între mediul de afaceri şi clasa politică. Este singura soluţie. Nu cu mascaţi, nu cu frică şi nu cu dosare”, a mai spus Murad.
 
El a adăugat că nu este normal ca agenţii economici să fie verificaţi în fiecare zi de diverse instituţii de control. 
 
“Nu e normal, asta nu e cultura liberală, asta e cultura de baron, nu e normal să stăm zi de zi, pleacă un control, vine altul. Asta este sprijinul pe care îl declară foarte mulţi politicieni importanţi că vin în sprijinul nostru? Cu controale?”, a afirmat Murad.
 
Angajaţii din HoReCa au protestat miercuri, între orele 17-18, în faţa restaurantelor şi a teraselor unde lucrează, pentru a trage un semnal de alarmă asupra viitorului celor 400.000 de persoane care muncesc în această industrie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.