Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Constantin Rădulescu, solicită preluarea în administrarea CJ a singurului drum naţional de pământ din ţară, DN 7 D, a cărui reabilitate susţine că nu este prevăzută în niciun plan de investiţii. Şoferii ocolesc drumul naţional care este neasfaltat pe zeci de kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”M-am chinuit, efectiv, şi pe vremea Guvernului PSD, şi pe vremea Guvernului PNL,  că drumul ăla nu e colorat în galben sau în roşu sau în altă culoare, deocamdată e cenuşiu, sau pământiu. E singurul drum naţional de pământ din ţară, dar m-am luptat foarte tare să îl preiau la Consiliul judeţean. De ce? Pentru că, să poţi să faci un document,  schemă de finanţare, să întocmeşti un studiu de fezabilitate trebuie să ai proprietatea”, susţine, joi, într-o declaraţie făcută publică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Rădulescu susţine că după numeroase discuţii cu reprezentanţi ai CNAIR a reuşit ca dosarul privind preluarea de către Consiliului Judeţean a acest drum să ajungă „pe masa guvernului” la finalul anului trecut.

”Pe surse, aud că a fost scos de acolo, să nu ni-l mai dea nouă Guvernul, că-l bagă pe Ordonanţa 101, că-l bagă pe o altă schemă de finanţare şi că rămâne să îl facă ei. Se întâmpla în preajma alegerilor treaba asta. Acum, tot pe surse aflu - dar  am făcut şi documente oficiale - că drumul nu este nici măcar prevăzut în planul de investiţii a Companiei Naţionale de drumuri, nu e trecut în planul pe anul ăsta. Am solicitat şi în scris să-mi spună dacă e sau nu”, a mai declarat preşedintele CJ Vâlcea.

Rădulescu spune că reabilitarea DN 7 D nu este prvăzută în niciun plan de investiţii pentru acest an precizând că „este foarte grav dacă e aşa”.

Preşedintele CJ a menţionat că le-a scris în acest sens primului ministru Florin Cîţu şi ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, cărora le-a cerut din nou să fie de acord cu preluarea acestui tronson de către Consiliul Judeţean în vederea demersurilor necesare asfaltării.  Rădulescu susţine că doreşte reabilitarea tronsonului pe fonduri europene.

DN 7 D traversează Ţara Loviştei şi face legătura între Piteşti şi Sibiu, însă şoferii refuză să intre pe acest drum din cauză că este neasfaltat pe zeci de kilometri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.