Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, spune că pentru bugetul instituţiei din acest an vor fi mai puţini bani, iar cheltuielile vor fi mai ridicate, acest lucru fiind cauzat de majorările salariale din ultima vreme, precizând că există un deficit de 77 de milioane de lei care va fi acoperit din excedentele anilor precedenţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Din păcate, anul acesta vom avea mai puţini bani şi cheltuieli mai mari cauzate de aplicarea legislaţiei privind majorările salariale şi aş vrea să punctez majorarea salariului minim pe economie, majorarea cu 20 la sută a tuturor salariilor bugetarilor şi cu 50 la sută a actorilor. S-au luat în primul rând în calcul priorităţile, ulterior bazându-ne pe o rectificare bugetară care să ne permită şi finanţarea altor proiecte”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, joi după-amiază, într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că bugetul este structurat pe două linii majore, secţiunea de funcţionare şi cea de dezvoltare, şi că deficitul înregistrat, de aproape 77 de milioane de lei, va fi finanţat din excendentele anilor precedenţi.

“Bugetul este structurat pe două linii majore: secţiunea de funcţionare ceea ce reprezintă veniturile necesare finanţării cheltuielilor curente şi secţiunea de dezvoltare, partea complementară a bugetului aferentă implementărilor politicilor de dezvoltare ale judeţului Constanţa gândite pentru 2017. Avem venituri de aproximativ 384 milioane de lei şi cheltuieli de aproximativ 461 de milioane de lei, un deficit de aproape 77 de milioane de lei. Acest deficit va fi finanţat din excedentele anilor precedenţi”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Marius Horia Ţuţuianu a spus că bugetul pentru 2017 este unul echidistant pentru toate direcţiile şi instituţiile subordonate.

“Am făcut un buget echidistant pentru toate direcţiile, pentru toate subordonatele. Am tăiat acolo unde am considerat că era necesar să tăiem pentru că în urma analizei pe care am făcut-o pentru anul 2016 ne-am dat seama că foarte multe cheltuieli erau puţin urcate în sus fără a avea o fundamentare corectă, am făcut anul acesta în buget o fundamentare corectă, exemplificată pe fiecare capitol în parte”, a explicat preşedintele CJC.

Bugetul Consiliului Judeţean Constanţa urmează să fie supus dezbaterii şi aprobării în cadrul şedinţei din 31 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.