Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Constantin Alexandru Manda, consideră că noua lege a educaţiei nu trebuie să repete greşelile trecutului, afirmând că este nevoie de un consens între elevi, profesori, părinţi, mediu privat şi mediu politic pentru cel puţin 12 ani, iar ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a declarat că noul proiect de lege va intra în dezbatere publică anul viitor, fiind necesar ca toată lumea să îşi spună punctul de vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Constantin Alexandru Manda, a declarat, joi după-amiază, în cadrul discursului ţinut la gala aniversară a asociaţiei pe care o conduce, că se vorbeşte despre o nouă lege a educaţiei, dar trebuie ca aceasta să nu repete greşelile trecutului.

“Se vorbeşte despre nevoia unei noi legi a educaţiei. Este adevărat, doar că o nouă lege a educaţiei nu trebuie să repete greşelile trecutului. Noi, ca beneficiari primari ai sistemului de educaţiei, ne dorim predictibilitate. Un elev când începe un ciclu de studiu trebuie să ştie ce va studia, cum va studia, ce examene va susţine în timpul şi la finalul acestuia şi, foarte important, cum se va face trecerea în sistemul superior de învăţământ. Din acest motiv, orice nouă lege a educaţiei trebuie să aibă la bază un consens între elevi profesori, părinţi, mediu privat şi mediu politic, un consens cu privire la viziunea asupra educaţiei româneşti pentru cel puţin următorii 12 ani”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

Invitat la gala aniversară a AEC, ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, le-a spus celor prezenţi la eveniment că a lansat un proiect privind legea educaţiei naţionale, Asociaţia Elevilor din Constanţa fiind invitată să participe la grupurile de lucru.

“Ne dorim foarte mult ca această lege a educaţiei naţionale să fie gata spre sfârşitul anului 2018. Anul 2017 va fi un an de fundamentare a acestei legi, iar 2018 va fi anul în care să şi producem această lege, care va fi pusă în dezbatere publică foarte largă o perioadă foarte lungă de timp, astfel încât toată lumea să participe şi să îşi spună punctul de vedere. Este foarte importantă această comunicare pe care ministerul, inspectoratele, conducerea şcolilor trebuie să o aibă cu asociaţiile de tipul asociaţiei dumneavoastră”, a menţionat ministrul Educaţiei.

Pavel Năstase a fost prezent la gala aniversară a Asociaţiei Elevilor din Constanţa, care a împlinit patru ani, evenimentul având loc la Teatrul de Stat Constanţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.