Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, anunţă că Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, unitate aflată în subordinea instituţiei, s-a alăturat celor patru centre din România în care victimele accidentului vascular cerebral ischemic pot fi tratate prin tehnica trombectomiei mecanice. Unitatea medicală a achiziţionat un aparat performant, în valoare de peste 1,5 milioane de euro. Ministerul Sănătăţii trebuie să includă în planul naţional unitatea medicală, fiind depusă o cerere în acest sens.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sibiul s-a alăturat celor 4 centre medicale din România în care victimele accidentului vascular cerebral ischemic pot fi tratate prin tehnica trombectomiei mecanice. Acum este nevoie ca Ministerul Sănătăţii să includă în programele naţionale destinate finanţării acestui tip de intervenţie şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, care a depus o cerere în acest sens”, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Cîmpean, în fiecare zi, aproape 180 de români fac un AVC, doar un sfert dintre aceştia scăpând fără sechele.

”Tocmai de aceea este important ca şi sistemul medical al judeţului Sibiu să fie în măsură să salveze cât mai mulţi oameni. Printr-un efort comun al specialiştilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, al Consiliului Judeţean Sibiu şi cu susţinerea doamnei Raluca Turcan, vicepremier la vremea respectivă, cât şi a domnului Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, în anul 2021 a fost achiziţionat, din fonduri europene, un angiograf biplan a cărui valoare a depăşit 1,5 milioane euro”, a mai transmis sursa citată.

Potrivit lui Cîmpean, echipa condusă de medicul Florin Grosu, şeful Secţiei de Radiologie, activează în cadrul unui Laborator de radiologie intervenţională, în componenţa căreia se află un cunoscut specialist al Spitalului Universitar din Strasbourg, originar din judeţul Sibiu, medicul Monica Mănişor şi alţi 4 tineri medici care deja beneficiază de specializare la clinica franceză.

”Cele 10 intervenţii făcute până în prezent pe noul şi performantul aparat angiograf, pentru care spitalul a alocat resurse din bugetul propriu şi din sponsorizări, au fost incluse în dosarul în baza căruia Ministerul Sănătăţii este solicitat să sprijine această nouă activitate medicală de la Sibiu pentru ca, şi aici, să poate fi salvate cât mai multe vieţi”k, a mai menţionat Cîmpean.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.