Preotul Eugen Tănăsescu a demisionat, joi, din funcţia de consilier media şi purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, după ce în presa locală au apărut înregistrări audio în care ar discuta cu o femeie despre o fostă clarvăzătoare, fost consul în Israel, care ar avea influenţă asupra IPS Teodosie. Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că face o anchetă internă pentru a afla cine a înregistrat convorbirile telefonice private.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Arhiepiscopia Tomisului a luat act cu surprindere şi regret de publicarea în presă, tocmai în importanta perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului, a unor înregistrări audio ale conversaţiilor private dintre (posibili) actuali şi foşti colaboratori ai instituţiei, cu încălcarea flagrantă a articolului 28 din Constituţia României, care stipulează: «Secretul scrisorilor, al telegramelor, al altor trimiteri poştale, al convorbirilor telefonice şi al celorlalte mijloace legale de comunicare este inviolabil»”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Arhiepiscopie.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului adaugă că nu deţin deocamdată informaţii referitoare la identitatea şi intenţiile persoanei/persoanelor care a/au înregistrat şi, eventual, a/au prelucrat aceste conversaţii telefonice private, fără acordul/consimţământul persoanelor înregistrate, ”acest lucru fiind, în accepţiunea noastră, o încălcare a drepturilor şi libertăţilor fundamentale consfinţite de Constituţie şi apărate de lege”.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ca urmare, s-a dispus o anchetă internă în acest sens. Rezultatele acestei anchete şi eventualele sancţiuni disciplinare nu înlătură aplicarea legislaţiei cu privire la contravenţii şi infracţiuni în sistemul jurisdicţional (Legea 489/2006, art. 26, alin. 3).

”Arhiepiscopia Tomisului a acceptat demisia de onoare a Părintelui Eugen Tănăsescu din funcţia de Consilier Media şi de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. Noul purtător de cuvânt este Părintele Mircea Cristian Pricop, Consilier Canonico-juridic”, a transmis sursa citată.

Precizările vin după ce Replica Online a publicat înregistrări audio conform cărora preotul Eugen Tănăsescu ar fi discutat cu o femeie din anturajul IPS Teodosie despre Aneta Badiu, care ar fi ajuns din clarvăzătoare consul al României în Israel şi care l-ar influenţa pe înaltul prelat. Publicaţia arată că Badiu a fost, în trecut, angajată la Grupul parlamentar al PRM din Camera Deputaţilor, iar între 2009 şi 2014 consul coordonator al Direcţiei consulare a Ambasadei României la Tel Aviv.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.