Prim-ministrul Sorin Grindeanu şi ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, s-au întâlnit, luni, la Palatul Victoria, cu producătorii de vaccinuri cu care au discutat despre institituirea unui mecanism stabilit în comun prin care să se asigure aprovizionarea fără sincope cu vaccinurile necesare campaniilor de imunizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul Sorin Grindeanu a propus, astăzi, marilor producători de vaccinuri de pe piaţa românească o serie de direcţii de acţiune pentru a se asigura predictibilitate în procesul aprovizionării cu vaccinuri şi pentru a fi preîntâmpinate, pe viitor, potenţialele crize”, transmite Guvernul.

La întâlnirea cu cei doi oficiali au participat reprezentanţi ai companiilor Pfizer, MSD România, GSK România şi Sanofi.

”Cred că situaţia vaccinării chiar devine o urgenţă. Sunt extem de hotărât să rezolvăm împreună această problemă. Mă aştept ca Ministerul Sănătăţii, împreună cu dumneavoastră, marii producători de vaccinuri, să venim cu soluţii extrem de clare şi predictibile, încât să nu mai avem probleme anii viitori”, a declarat premierul Grindeanu.

Măsurile propuse de Guvern sunt: instituirea unui sistem eficient de management al vaccinului; modificarea legislaţiei în privinţa modului de achiziţie în cazul vaccinurilor, astfel încât procesul să fie transparent şi predictibil; realizarea unui plan multianual al necesarului de vaccinuri în România; realizarea unui stoc naţional de vaccinuri pentru situaţii speciale.

”Reprezentanţii producătorilor şi-au exprimat disponibilitatea de a lucra împreună cu Guvernul la definitivarea mecanismului care să asigure predictibilitate, flexibilitate şi continuitate în aprovizionarea cu vaccinuri şi au apreciat deschiderea guvernului pentru dialog în acest sens. Totodată, au subliniat importanţa cooperării în planificare, pentru asigurarea în timp util a dozelor de vaccin care ar putea fi necesare”, mai precizează sursa citată.

Viitoarea întâlnire în acelaşi format va avea loc peste două săptămâni pentru prezentarea primelor soluţii, şeful Guvernului urmând să se întâlnească şi cu asociaţii ale medicilor, manageri de spitale, organizaţii nonguvernamentale şi alţi reprezentanţi ai sistemului de sănătate din ţara noastră.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, luni, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Palatul Victoria cu premierul Sorin Grindeanu şi cu reprezentanţi ai companiilor farmaceutice din România, că are asigurări că dozele de vaccin pentru rujeolă vor fi în ţară săptămâna viitoare.

”Deja sunt intrate la Direcţia de Sănătate Publică cantităţile de vaccin hexavalent şi cele de tetravalent, iar în ceea ce priveşte vaccinurile pentru rujeolă, săptămâna viitoare am asigurări că vor fi în ţară”, a declarat ministrul Sănătăţii.

”Am discutat şi despre Legea vaccinării. Aceasta este încă în transparenţă decizională şi urmează să intre în citire, într-o şedinţă de Guvern", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Epidemia de rujeolă, care a debutat la sfârşitul lunii septembrie 2016, a ajuns, vineri, la 4.881 de cazuri, dintre care 22 de decese, cu aproape 90 de îmbolnăviri mai multe decât în săptămâna precedentă, potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.