Premierul Dacian Cioloş va face, sâmbătă şi duminică, o vizită oficială în Germania, unde va participa, la întâlnirea şasilor de pretutideni, care are loc în fiecare an, de Rusalii, la Dinkelsbühl.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jur de 25.000 de persoane sunt aşteptate la manifestarea care se desfăşoară pe parcursul a trei zile şi care va cuprinde spectacole, expoziţii, concerte, conferinţe.

Duminică au loc inclusiv o paradă a portului tradiţional săsesc la care participă aproximativ 100 de grupuri din localităţi din Transilvania şi marşul cu torţe spre monumentul saşilor transilvăneni din Dinkelsbühl.

Tradiţia sărbătorilor saşilor transilvăneni a început în oraş încă din anul 1951.

Din România, sunt anunţaţi în programul oficial premierul Dacian Cioloş, Andrei Pleşu - în calitate de preşedinte al Forumului Româno-German Bucureşti, Ovidiu Ganţ - reprezentant al Forumului Democrat German în Parlamentul României, Hans Werner Lauk - ambasadorul Germaniei în România.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.