Spitalul Judeţean Târgu Mureş anunţă, joi, că a fost realizată cu succes o prelevare de organe de la un pacient de 77 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În această perioadă extrem de dificilă pentru toată lumea, cauzată de pandemia COVID-19, solidaritatea şi dragostea faţă de semeni fac diferenţa dintre viaţă şi moarte. Astfel, în această după-amiază, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti au prelevat ficatul şi rinichii de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.”, a transmis, joi, Spitalul Târgu MUreş.  
 
Sursa citată a precizat că este vorba despre un bărbat de 77 de ani, internat în Secţia Clinică ATI.  
 
”Donatorul de azi este cel mai vârstnic de la Târgu Mureş şi unul dintre cei mai în vârstă din ţară. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj”, a mai precizat unitatea medicală.  
 
Instituţia a precizat că prelevarea de organe realizată în cursul zilei de joi este a şasea din anul 2021, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.