Prefectura Olt a anunţat că în judeţ au fost expertizate şi încadrate în clase de risc seismic 175 de clădiri, din care 118 sunt ale unor instituţii. Trei clădiri au fost încadrate în clasa de risc I: un dispensar medical deja consolidat, un muzeu în curs de consolidare şi sediul unei primării, propus spre demolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Prefecturii Olt, în judeţ au fost identificate de către autorităţile administraţiei publice locale 175 de clădiri expertizate şi încadrate în clase cu risc seismic.

”Dintre acestea, 29 au fost încadrate cu risc seismic IV, 129 cu risc seismic III, 13 cu risc seismic II, 3 cu risc seismic I şi una a fost propusă pentru demolare. Din cele 175 clădiri identificate, 118 sunt clădiri administrate de instituţii ale statului (şcoli, primării, cămine culturale, grădiniţe, etc)”, a precizat sursa citată.

Astfel, cele trei clădiri încadrate în clasa I de risc seismic sunt Dispensarul medical din Mihăeşti, la care s-a finalizat consolidarea, Muzeul de Etnografie ”Casa Hagiescu Mirişte” din Caracal, aflat în curs de consolidare, şi sediul Primăriei Slătioara, unde se propune demolarea şi construirea unui nou sediu, pe acelaşi amplasament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.