Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti a anunţat că vineri începe etapa a doua de vaccinare împotriva COVID-19, iar oamenii care doresc să se vaccineze pot începe de la ora 15.00 să îşi facă programări pe o platformă dedicată. „Etapa va debuta cu vaccinarea persoanelor cu grad ridicat de risc, a vârstnicilor din centrele rezidenţiale şi a personalului care deserveşte aceste locaţii, sens în care, în cursul acestei zile echipele mobile de vaccinare se vor deplasa atât în centrele rezidenţiale publice, cât şi în cele prívate, aflate pe raza municipiului Bucureşti”, arată Prefectura Capitalei, într-un comunicat de presă. De asemenea, au fost operaţionalizate alte 12 centre cu 64 de puncte de vaccinare comunitare, iar în perioada imediat următoare vor fi pregătite, pentru acesta etapă a campaniei, alte 17 centre cu 76 de puncte de vaccinare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Începând cu ora 15.00 putând fi efectuate programări ale vaccinării, în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login”, arată Prefectura Capitalei, într-un comunicat de presă. 
 
Sursa citată precizează şi centele din Bucureşti unde persoanele se pot vaccina.
 
„Etapa va debuta cu vaccinarea persoanelor cu grad ridicat de risc, a vârstnicilor din centrele rezidenţiale şi a personalului care deserveşte aceste locaţii, sens în care, în cursul acestei zile echipele mobile de vaccinare se vor deplasa atât în centrele rezidenţiale publice, cât şi în cele prívate, aflate pe raza municipiului Bucureşti, după cum urmează:
 
- Echipa Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş - Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoane vârstnice Sfânta Ana; Căminul pentru persoane vârstnice Acad. Nicolae Cajal;
 
- Echipa Spitalului Obregia – Centrele de abilitare şi recuperare pentru persoane adulte cu dizabilităţi Brăduţ şi Stejărel; Asociaţia pentru Redescoperire morală şi cultură Maria Rosetti – Cămin Armonia;
 
- Echipa Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca – S.C. Seniors Heaven; Centrul medico-social Sfântul Andrei;
 
- Echipa Spitalului Universitar de Urgenţă – Centrul pentru persoane vârstnice Sfântul Mucenic Fanurie; Centrul de abilitare şi reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilităţi Uverturii; Cămin vârstnici Sfânta Mina; Cămin vârstnici Plevnei”, mai transmite sursa menţionată.
 
De asemenea, Prefectura Capitalei precizează că fiecare dintre echipele mobile este compusă dintr-un medic, doi asistenţi şi un registrator, şi beneficiază de sprijinul logistic al I.S.U. Bucureşti-Ilfov.
 
„Reamintim faptul că în cadrul acestei etape a campaniei naţionale de vaccinare este vizată imunizarea persoanelor cu grad ridicat de risc şi a vârstnicilor, adulţii de peste 65 de ani, adulţii care suferă de boli cronice şi persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale. În categoria persoanelor cunoscute cu boli cronice se încadrează oricare persoană, indiferent de vârstă, care suferă de una dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni renale, afecţiuni oncologice, afecţiuni pulmonare, afecţiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni hepatice moderate/severe, afecţiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienţi transplantaţi, cu consult medical prealabil, pacienţi care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienţi infectaţi cu HIV/SIDA)”, mai indică documentul de presă.
 
Persoanele respective se pot programa pentru vaccinare prin intermediul medicilor de familie pe lista cărora sunt înscrişi. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalităţi:
 
„- prin intermediul oricărui alt medic de familie;
 
- prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25;
 
- prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector”, arată comunicatul de presă.
 
Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID utilizând oricare dintre următoarele modalităţi:
 
„- prin intermediul medicilor de familie;
 
- individual, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login;
- prin contul unui aparţinător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);
 
- prin call center 021.414.44.25;
 
- prin structurile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor de sector”, mai precizează sursa amintită.
 
Persoanele care desfăşoară activităţi esenţiale vor fi programate în baza propunerilor făcute de angajator.
 
Pentru persoanele programate în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, vaccinarea va incepe în data de 18 ianuarie, iar în urma unei analize efectuate împreună cu Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, care a avut în vedere asigurarea unor centre cu mai multe fluxuri de vaccinare, în prima fază s-a decis organizarea la nivelul capitalei a unui număr de 7 centre cu 22 puncte de vaccinare, organizate în unităţile medicale, după cum urmează:
 
„- Spitalul Clinic Colţea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – 1 centru cu trei puncte de vaccinare/Calea Dudeşti, nr.104-122, Bucureşti;
 
- Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca - 1 centru cu două puncte de vaccinare/Calea Floreasca, nr. 8, Bucureşti;
 
- Institutul Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş - 1 centru cu patru puncte de vaccinare/Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, Bucureşti;
 
- Institutul Pneumoftiziologie Marius Nasta - 1 centru cu patru puncte de vaccinare/Şoseaua Viilor, nr. 90, Bucureşti;
- Spitalul Obregia –1 centru cu două puncte de vaccinare/Aleea Argeşelu, nr.8, Bucureşti;
 
- Institutul Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperarea Capacităţii de Muncă - 1 centru cu trei puncte de vaccinare/Strada Panduri, nr. 22, Bucureşti;
 
- Spitalul Universitar de Urgenţă - 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Splaiul Independenţei, nr.69, Bucureşti”, conform sursei menţionate.
 
Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti reinterează că instituţia, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, cu sprijinul deosebit al Primăriei Generale şi al primăriilor de sector, au operaţionalizat alte 12 centre cu 64 de puncte de vaccinare comunitare, iar în perioada imediat următoare vor fi pregătite, pentru acesta etapă a campaniei, alte 17 centre cu 76 de puncte de vaccinare.
 
„Aceste centre urmează a fi deschise etapizat, în funcţie de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze şi de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare. Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate. Precizăm faptul că vaccinarea este sigură, voluntară şi gratuită!”, conchide sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.