O pacientă transferată de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti la Spitalul Judeţean Târgu Jiu a murit, afirmă prefectul de Gorj, Marcel Iacobescu. El arată că unitatea medicală de la Târgu Cărbuneşti a redevenit funcţională după încărcarea instalaţiei de oxigen, iar unii pacienţi care sunt în stare stabilă şi au fost mutaţi la alte spitale sunt readuşi aici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat, pentru News.ro, că a numit o comisie să cerceteze ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Târgu Cărbuneşti. 
 
"Am numit prin ordin de prefect o comisie să cerceteze şi să constate ce s-a întâmplat acolo, să vedem cauzalitatea şi în funcţie de concluziile care vor veni putem discuta concret pe ceea ce s-a întâmplat. Ipotezele sunt că a fost defect stocatorul, că au rămas fără oxigen, iar dacă stocatorul era defect tot rămânea fără oxigen. Sunt ipoteze de lucru, nu vreau să mă antepronunţ”, a afirmat prefectul Marcel Iacobescu. 
 
El a precizat că Spitalul de la Târgu Cărbuneşti este funcţional. 
 
"Spitalul e funcţional, a fost încărcată instalaţia de oxigen. Este asigurat oxigen, sunt rezervele 100%, inclusiv în secţia ATI COVID. A început transportul pacienţilor care au fost mutaţi înapoi în spital, cei cu forme mai uşoare, de la Rovinari şi Novaci şi o parte din cei de la Târgu Jiu pentru că nu vrem să punem viaţa pacienţilor în pericol. Când sunt stabilizaţi, îi ducem din nou în secţia ATI de la spitalul suport COVID din Târgu Cărbuneşti”, a transmis reprezentantul Guvernului în teritoriu. 
 
El a menţionat că, pe lângă cei doi pacienţi decedaţi dimineaţă, a mai murit unul care a fost transferat. Este vorba de o femeie în vârstă de 79 de ani, care era internată în secţia ATI COVID de la Târgu Cărbuneşti, care a fost transferată la Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi a decedat la o oră şi jumătate după ce ajunsese aici.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.