Prefectul de Iaşi, Bogdan Cojocaru, a cerut, marţi, intervenţia instituţiilor care se ocupă de protecţia mediului, după ce în municipiul Iaşi s-au înregistrat timp de câteva zile depăşiri la indicatorii care măsoară calitatea aerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Cojocaru a scris, marţi, pe Facebook, că indicatorii PM10 (particule în suspensie – n.r.) au înregistrat depăşiri faţă de valorile normale la mai multe staţii de măsurare a calităţii aerului amplasate pe raza municipiului, el solicitând intervenţia instituţiilor care se ocupă de protecţia mediului. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"Am discutat cu reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi cu cei ai Gărzii de Mediu Iaşi. Este clar că trebuie intervenit. Am cerut o monitorizare a tuturor indicatorilor, dar şi verificări acolo unde există semnalate probleme. Garda de Mediu va verifica inclusiv şantierele din zona municipiului Iaşi pentru a vedea dacă sunt respectate măsurile de protecţie a mediului. Vom avea în perioada următoare o serie de discuţii şi cu autorităţile locale pentru a urmări implementarea măsurilor din Planul de calitate a aerului şi stabilirea unor dispoziţii complementare, pentru că se pare că măsurile actuale nu sunt eficiente", a declarat Bogdan Cojocaru, prefectul judeţului Iaşi. 

Potrivit acestuia, principalii indicatori depăşiţi la Iaşi în ceea ce priveşte calitatea aerului sunt particulele în suspensie PM10 şi PM2,5. 

Prefectul de Iaşi a precizat că în cursul zilei de marţi indicatorii PM10 erau depăşiţi în cazul a patru staţii de măsurare a calităţii aerului, respectiv cele din Podul de Piatră, Cantemir, Tomeşti şi Aroneanu. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.