Construcţia Autostrăzii Piteşti-Sibiu ar urma să înceapă anul viitor, iar primele două tronsoane - Piteşti-Curtea de Argeş şi Sibiu-Câineni - să fie terminate până în 2019, a declarat, marţi, prefectul de Argeş, în urma unor discuţii cu reprezentanţii CNADNR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul de Argeş, Cristian Soare, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au discutat cu autorităţile din judeţ şi au afirmat că lucrările de construcţie a Autostrăzii Piteşti - Sibiu ar urma să înceapă anul viitor, întreaga autostradă urmând a fi terminată până în anul 2021.

"Directorul general (al CNADNR - n.r.) Cătălin Homor m-a asigurat ca aceasta este o prioritate pentru Guvern şi Ministerul Transporturilor, urmând ca până la sfârşitul anului să fie finalizat studiul de fezabilitate, în totalitate. Construcţia ar urma să înceapă la anul, iar cele două tronsoane de capăt, Piteşti - Curtea de Argeş şi Sibiu - Câineni, ar urma să fie finalizate până în 2019, iar celelalte până în 2021", a anunţat prefectul de Argeş, Cristian Soare.

Potrivit acestuia, lucrările la Autostrada Piteşti - Sibiu vor fi finanţate în proporţie de 85 la sută din fonduri europene, iar reprezentanţii CNADNR l-au informat că s-a constituit o echipă formată din 18 specialişti "care vor ca SF-ul (studiul de fezabilitate - n.r.) să fie elaborat în concordanţă cu standardele impuse de UE".

Reprezentanţii CNADNR au arătat, într-un comunicat, că, având în vedere importanţa proiectului Autostrăzii Sibiu-Piteşti, Compania a supus dezbaterii publice, pentru prima dată, un proiect de infrastructură rutieră la faza de studiu de fezabilitate privind alegerea variantei optime de traseu, pentru cunoaşterea şi eliminarea eventualelor probleme de mediu, geomorfologiei terenului, arheologice, care ar putea duce la modificări ale proiectului.

Proiectul se află în stadiul selecţiei alternativelor de traseu. "Varianta optimă de traseu va rezulta în urma analizei multicriteriale, în baza criteriilor aplicate variantelor studiate, respectiv criterii tehnice, de mediu, socio-economice şi financiare", potrivit CNADNR.

Conform aceleiaşi surse, studiul de fezabilitate va fi finalizat, conform programului, până în 15 decembrie 2016, apoi urmând să înceapă proiectarea şi execuţia lucrărilor.  

Contractul de lucrări pentru Autostrada Sibiu - Piteşti va fi finanţat din POIM 2014-2020, data estimată pentru darea în trafic a tronsonului de autostradă fiind anul 2021.

Aproape 8.000 de persoane, majoritatea angajaţi ai fabricii de automobile Dacia din Mioveni şi familiile acestora, au ieşit în stradă, luni după-amiază, în centrul oraşului Mioveni, pentru a cere, printre altele, urgentarea construirii Autostrăzii Piteşti - Sibiu. Mitinguri de acest fel, care au avut drept principală solicitare construcţia acestei autostrăzi, au avut loc şi în 2015 şi în 2014, însă fără vreun rezultat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.