Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a afirmat că peste 4.000 de refugiaţi din Ucraina se află în judeţ, iar peste 1.600 dintre ei sunt cazaţi în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În momentul de faţă avem la nivelul judeţului peste 4.000 de refugiaţi care este posibil să rămână pe perioada sezonului estival tot în România şi încercăm să găsim soluţii şi vom găsi cu siguranţă astfel încât ei să poată rămâne într-o zonă de siguranţă şi de securitate”, a declarat Silviu Coşa, miercuri, într-o conferinţă de presă. 
 
El a menţionat că peste 1.600 dintre refugiaţi sunt cazaţi în spaţii puse la dispoziţie gratuit de către autorităţi. 
 
"Numărul oscilează între patru şi cinci mii, undeva în zona 4.200-4.300. Dintre aceştia, o parte sunt cazaţi ca şi turişti, o parte sunt cazaţi la persoane fizice. Undeva între 1.600-1.800 sunt cazaţi în spaţiile puse la dispoziţie în mod gratuit, spaţii aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, spaţii pentru care statul decontează cheltuielile curente de 50 de lei pe zi plus 20 de lei pe zi pentru hrană”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu. 
 
El a menţionat că vor mai fi aprobate şi alte spaţii de cazare pentru refugiaţii din Ucraina. 
 
"Astăzi, va mai avea loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în care se vor aproba alte spaţii pe lângă cele 89 deja existente cu peste 3.000 de locuri de cazare. Avem în plus şi acea rezervă de 400 de locuri în săli de sport şi cămine culturale din Constanţa Năvodari şi Cumpăna astfel încât suntem pregătiţi să facem faţă oricărui aflux de refugiaţi, inclusiv prin legătura pe care Centrul Judeţean pentru Comandă şi Control la intervenţii o păstrează cu organismele similare din celelalte judeţe”, a mai transmis prefectul Constanţei. 
 
Întrebat dacă refugiaţii ucraineni cazaţi în hoteluri vor sta acolo şi în timpul sezonului estival, Silviu Coşa a răspuns: "S-a demarat o corespondenţă scrisă cu toţi cei care şi-au oferit spaţiile de cazare astfel încât să ştim care este orizontul lor de aşteptări şi în funcţie de acesta să ne dimensionăm şi noi efortul astfel încât oamenii care au venit în România urmare a conflictului armat din Ucraina să poată trăi în siguranţă aici”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.