Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a afirmat că indiferent dacă va fi un număr mic sau mare de turişti pe litoral în minivacanţa de 1 Mai instituţiile statului sunt pregătite, atât să asigure ordinea publică, cât şi să verifice respectarea măsurilor sanitare. El a menţionat că rata incidenţei pe litoral este una favorabilă în acest moment şi că speră să menţină aşa până atunci.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Silviu Coşa a declarat, vineri, pentru News.ro, că a fost creat un grup de lucru pentru turism care va stabili modul cum vor fi realizate controalele din partea instituţiilor statului. 
 
“Am încercat la nivel de Prefectură printr-o hotărâre emisă astăzi de Colegiul Prefectural să creăm un grup de lucru pentru turism care să bazeze nu numai pe modul în care se vor efectua controalele din punctul de vedere al instituţiilor statului, dar şi modul în care se vor desfăşura controalele din punctul de vedere al agenţilor economici, în sensul în care să facem instruirea acestora şi să avem grijă ca eventuale abuzuri din partea instituţiilor să nu aibă loc. Săptămâna viitoare intenţionăm să intrunim acest grup de lucru care s-a constituit astăzi invitând şi membri din partea organizaţiilor patronale din turism pentru a discuta pe lângă această problemă şi problema legată de promovarea turismului într-un mod unitar”, a declarat prefectul Constanţei. 
 
El a precizat că în minivacanţa de 1 Mai vor fi turişti pe litoral, dar numărul acestora va depinde de vremea de atunci, dar şi de rata de incidenţă care se va înregistra în acea perioadă. 
 
“Vor fi turişti, depinde de vreme, depinde evoluţia ratei de incidenţă chiar dacă acum este una favorabilă, noi sperăm că se va menţine, având în vedere mai mulţi parametri dar nimeni nu poate garanta 100 % acest lucru. Indiferent dacă va fi un număr mic sau mare de turişti, instituţiile statului sunt pregătite atât din punct de vedere al păstrării şi restabilirii dacă este cazul ordinii şi siguranţei publice, cât şi din punct de vedere sanitar, inclusiv în ceea ce priveşte verificarea condiţiile în care agenţii economici oferă servicii turiştilor în această perioadă. În momentul de faţă pe litoral doar Corbu are o rată a incidenţei 0,9% întreg judeţul este încadrat în pragul de peste 3 la mie, iar celelalte localităţi de pe litoral Eforie, Mangalia, Constanţa sunt în pragul de peste patru la mie. Deci în weekend magazinele şi toate unităţile funcţionează până la ora 18”,  a explicat Silviu Coşa.
 
În municipiul Constanţa, rata incidenţei este, vineri, de 5,74, în Eforie – 4,42, în Mangalia – 4,32, în Limanu (comuna unde se află Vama Veche şi 2 Mai) – 3,33 la mie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.