Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a solicitat, vineri, primăriilor de sector şi primăriei Generale ca Poliţia Locală să acorde o atenţie sporită zonelor periferice, şantierelor, parcurilor şi spaţiilor special amenajate pentru picnic, în scopul prevenirii incendiilor. Prefectul a mai cerut luarea măsurilor necesare pentru asigurarea funcţionalităţii cişmelelor aflate pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi activarea punctelor de prim ajutor, semnalizate vizibil, în zonele intens circulate, pentru protejarea persoanelor vulnerabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Având în vedere valul de căldură prognozat pentru următoarea perioadă în Municipiul Bucureşti, Prefectul Toni Greblă a solicitat Primarului General şi Primarilor de Sector să dispună poliţiei locale şi celorlalte organe de control de la nivelul fiecărei entităţi ca, în timpul deplasărilor pe care le efectuează, să acorde o atenţie sporită zonelor periferice, şantierelor, parcurilor şi spaţiilor special amenajate pentru picnic şi să aplice măsurile prevăzute de lege în scopul prevenirii incendiilor”, anunţă Prefectura Capitalei. Această măsură a fost dispusă şi la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, având în vedere faptul că arderea vegetaţiei uscate şi focul deschis sunt interzise şi se sancţionează conform prevederilor legale în vigoare. Prefectul Toni Greblă a mai cerut primarilor să acorde o atenţie deosebită pentru asigurarea continuităţii în furnizarea utilităţilor pentru populaţie şi suplimentării, dacă este cazul, a echipelor de intervenţie, astfel încât să se acţioneze operativ pentru remedierea eventualelor avarii. De asemenea, prefectul a mai transmis că ”trebuie menţinut contactul permanent cu operatorii de distribuţie a energiei electrice pentru ca echipele de intervenţie să acţioneze operativ în cazul producerii de avarii la reţelele electrice”. Prefectul Toni Greblă a solicitat luarea măsurilor necesare pentru asigurarea funcţionalităţii cişmelelor aflate pe domeniul public al Municipiului Bucureşti şi activarea punctelor de prim ajutor, semnalizate vizibil, în zonele intens circulate, pentru protejarea persoanelor vulnerabile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.