Prefectul Capitalei Alin Stoica a anunţat că o şedinţă a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă ar putea avea loc joi, pentru a decide noi măsuri de relaxare, dacă se va menţine timp de 48 de ore trendul de scăderea a incidenţei sub 1,5 la mia de locuitori. Noile măsuri vor consta în permiterea funcţionării sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Capitalei aşteaptă şi hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă pe teritoriul României pentru 30 de zile, începând cu data de 13 mai, document care va fi aprobat în şedinţa de luni a Executivului. 

Pe 2 mai, CMBSU a decis redeschiderea sălilor de spectacol, a cinematografelor, a restaurantelor şi cafenelelor la o capacitate de 30% în intervalul orar 5.00 - 21.00, ca urmare a scăderii ratei de infectare.

În scenariul în care rata de incidenţă va fi de 1,5 la mia de locuitori, atunci va fi permisă funcţionarea sălilor de spectacol şi a restaurantelor la o capacitate de 50% şi desfăşurarea evenimentelor în aer liber cu 300 de participanţi, a anunţat atunci prefectul Capitalei Alin Stoica.

Incidenţa pe Bucureşti transmisă luni de către GCS este de 1,59 la mia de locuitori. Doar Capitala şi Clujul mai au rata infectărilor peste 1,5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.