Autorităţile din judeţul Prahova au decis, miercuri după-amiază, introducerea obligaţiei de a purta mască de protecţie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, exceptaţi de la această prevedere fiind copiii mai mici de cinci ani. Totodată, în nouă localităţi cu rată mare de infectare se limitează capacitatea la care pot funcţiona restaurantele, cafenelele şi sălile de jocuri din spaţii interioare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au vârsta de peste 5 ani, aflate pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor dispune măsurile necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a acestor zone prin marcaje/anunţuri”, prevede Hotărârea nr. 55 adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Acelaşi document instituie limitarea la maximum 50% din capacitate, cu asigurarea unei distanţe de minimum doi metri între mese şi participarea a maximum şase persoane la o masă dacă sunt familii diferite, pentru toate restaurantele şi cafenelele care funcţionează în spaţii închise, inclusiv cele din hoteluri şi pensiuni, în loclaităţile Bătrâni, Blejoi, Gura Vadului, Jugureni, Păuleşti, Poiana Câmpina, Sălciile, Scorţeni, Talea, unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5 la 1.000 de locuitori. Măsura este valabilă până în 14 octombrie, începând de joi, 7 octombrie. 
 
"Totodată, în cele nouă comune unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori, a fost aprobată limitarea la maximum 50% din capacitate, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie sanitară prevăzute de legislaţia în vigoare, a activităţii operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în perioada 08.10.2020-14.10.2020”, au mai decis autorităţile prahovene.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.