Autorităţile din judeţul Prahova au adoptat, vineri, o hotărâre prin care purtarea măştii de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice deschise precum pieţe, târguri, zone de aşteptare obiective turistice pentru toate persoanele, cu excepţia copiilor cu vârste sub cinci ani. Masca va trebui purtată între orele 6:00 şi 22:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Începând din data de 10.10.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au peste vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise din judeţul Prahova, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalul orar 06:00-22:00”, a decis, vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova. 
 
Administratorii sau proprietarii spaţiilor publice deschise au obligaţia să afişeze la loc vizibil informaţii privind această obligaţie.
 
Tot de sâmbătă, 10 octombrie, restaurantele în spaţii interioare din oraşul Breaza vor putea funcţiona doar la jumătate din capacitate, la fel şi operatorii din domeniul jocurilor de noroc. Măsura a fost adoptată din cauză că la nivelul oraşului a fost depăşită rata de infectare de 1,5 la o mie de locuitori. 
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a adoptat, de asemenea, o hotărâre prin care se schimbă, începând de luni, 12 octombrie, scenariile de funcţionare în cazul a zeci de şcoli şi grădiniţe. Astfel, 40 de şcoli şi structuri ale acestora care au funcţionat în scenariul verde trec la cel galben, iar în cazul unor clase sau grupe din 10 unităţi şcolare se trece la scenariul roşu. O singură şcoală care a funcţionat cu ore online a schimbat scenariul şi va trece la cel cu toţi elevii în bănci, fiind vorba despre Şcoala Gimnazială comuna Telega cu structurile acesteia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.