Cei doi muncitori răniţi în incendiul care cuprins, luni seară, o fabrică de produse pe bază de petrol din judeţul Prahova au fost preluaţi de echipajele medicale şi duşi la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti. Ambii au arsuri de gradele trei şi patru pe mare parte din corp, cu afectarea căilor aeriene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: ”Având în vedere primele informatii transmise privind suprafaţa afectată şi gradul arsurilor, pacienţii întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi, România nu are, în prezent, un astfel de centru. După ce se primesc concluziile comisiei de specialitate întrunită la nivelul spitalului se va decide eventualul transfer. Medicii de la UPU Ploieşti lucrează în prezent la stabilizarea pacienţilor”, a mai precizat Ministerul Sănătăţii. 

UPDATE: ”La UPU Ploieşti se face acum evaluarea, se oferă asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat. În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sanatatii nr. 2.063 din 2 decembrie 2020, pentru înfiinţarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii. 

Cele două victime sunt angajaţi ai fabricii, iar primele date arată că bărbaţii nu se aflau în interiorul halei cuprinse de flăcări, ci au intervenit încercând să stingă focul.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Potrivit datelor furnizate de Ministerul Sănătăţii, primele informaţii arată că cele două victime ale incendiului sunt doi bărbaţi, de 59 de ani şi, respectiv, 53 de ani.

”Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafaţă corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova anunţă că ambii pacienţi au fost evaluaţi şi duşi la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Ploieşti.

În apropierea halei cuprinse de flăcări, se află opt rezervoare cu reziduuri de petrol, însă nu există risc ca incendiul să se extindă la acestea, anunţă ISU Prahova.

Intervenţia pentru lichidarea focului continuă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.