Un nou Post Medical Avansat Tip 1 (PMA I) a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Dobrogea“ al judeţului Constanţa. Este vorba despre o structură mobilă cu rolul de a realiza triajul rapid al victimelor în cazul unor accidente cu mai multe persoane implicate şi de a oferi primele măsuri salvatoare de viaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”PMA I dispune de două corturi de tratament şi triaj specializate pentru a putea trata simultan un număr mare de victime. Aceste echipamente sunt transportate în rulote speciale, remorcate de autospeciale destinate acestor misiuni. Dotările PMA I includ sisteme de încălzire şi răcire a corturilor, sisteme de iluminat exterior şi interior. Toate echipamentele electrice sunt alimentate de un generator de curent inclus în dotarea postului medical, iar manipularea echipamentelor grele este facilitată de un sistem hidraulic”, anunţă, luni, ISU Constanţa.

Potrivit sursei citate, PMA I mai cuprinde şi medicamente, materiale sanitare şi echipamente necesare îngrijirii a 15-20 de pacienţi, dintre care cel puţin 5 aflaţi în stare critică.

”Printre aceste echipamente se numără un aspirator de secreţii, un monitor, un ventilator automat, o butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamente specifice, precum şi diverse materiale sanitare stocate în cutiile din interiorul rulotei”, a mai precizat sursa citată.

Potrivit oficialilor ISU Constanţa, investiţia reprezintă un pas important în îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie şi asistenţă medicală în situaţii de urgenţă, contribuind la protejarea şi salvarea vieţilor în cazul unor incidente grave şi face parte din proiectului VIZIUNE 2020 - Program Operaţional Infrastructură Mare (POIM 2014-2020).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.