Nava-şcoală „Mircea” ajunge luni în portul Izmir, echipajul şi cadeţii de la bord având programate vizite la obiectivele turistice din zonă dar şi o recepţie la bordul navei la care vor fi invitaţi diplomaţi ăi reprezentanţi ai autorităţilor civile şi militare din regiune. De asemenea, mava va putea fi vizitată de luni până miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nava-şcoală „Mircea” acostează luni, 24 iulie, în portul Izmir din Turcia, unde face o escală până joi, 27 iulie, prilej cu care îşi va desfăşura misiunea de a promova valorile şi tradiţiile marinăreşti ale României, precum şi învăţământul militar de marină românesc. Nava are un echipaj de 145 de persoane şi desfăşoară, în perioada 03-31 iulie, un marş internaţional de instrucţie, în Marea Mediterană, iar după plecarea din ţară a mai făcut escale în porturile Pireu din Grecia şi Taranto din Italia. Din echipajul navei fac parte 64 de studenţi de anul al II-lea ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” şi 10 cadeţi străini de la academii partenere din Bulgaria (2), Polonia (2), Letonia (2), Turcia (2), Italia (1) şi Spania (1)”, conform unui comunicat al Forţelor Navale.

În portul turcesc Izmir, Nava-şcoală „Mircea” poate fi vizitată după următorul program: luni, 24 iulie, între orele 17:00 – 21:00; marţi, 25 iulie, între orele 09:00 – 13:00; miercuri, 26 iulie, între orele 09:00 – 13:00 şi 17:00-21:00.

Misiunea diplomatică a României, prin Consulatul General de la Izmir, a planificat, în perioada escalei Navei-şcoală „Mircea” în Portul Izmir, vizite ale echipajului şi cadeţilor de la bord la obiectivele turistice din zonă, întâlniri oficiale ale comandantului navei cu autorităţile publice locale, precum şi o recepţie, la bordul navei, cu invitaţi din sfera diplomaţiei, autorităţilor civile şi militare din regiune.

Nava-şcoală „Mircea”, desemnată, în 2019, Ambasador Onorific al României pe Mările şi Oceanele Lumii şi, în 2022, Ambasador al României Sustenabile, a plecat din portul Constanţa pe 03 iulie, urmând să revină acasă, pe 31 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.