Patriarhul Daniel l-a primit joi, la Reşedinţa Patriarhală, pe preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, ocazie cu care ierarhul şi-a arătat disponibilitatea pentru înfiinţarea unei parohii destinate comunitatăţii ucrainene din capitala României

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Ucrainei a adresat rugămintea ca Patriarhul României să susţină şi să faciliteze realizarea dorinţei ucrainenilor de a avea o Biserică Ortodoxă unită. De asemenea, şeful statului ucraineana menţionat că, în Ucraina, există peste 100 de parohii ortodoxe în care slujbele religioase se oficiază în limba română şi, în acest context, a exprimat dorinţa ca şi ucrainenii din România să poată avea slujbe religioase în limba maternă, inclusiv în Bucureşti.

La rândul său,  Patriarhul Daniel i-a amintit preşedintelui Poroşenko că, în România, funcţionează un Vicariat Ortodox Ucrainean care are 32 de biserici parohiale şi 3 mănăstiri, în care se slujbele religioase se oficiază în limba ucraineană. În acest sens, PF Daniel şi-a exprimat disponibilitatea pentru înfiinţarea unei parohii care să deservească comunitatea ucraineană din capitala României, menţionează Patriarhia, într-un comunicat de presă transmis joi seară.

Totodată, în cadrul întrevederii, patriarhul a subliniat importantele legături istorice şi duhovniceşti între cele două popoare vecine. În acest context, patriarhul României a amintit de Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului, de origine română, precum şi de Sfântul Cuvios Paisie de la Neamţ, stareţ de origine ucraineană al Mănăstirii Neamţului în secolul al XVIII-lea.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a început, joi, o vizită de două zile în România, el fiind primit, în cursul dimineţii de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. După întrevederea cu preşedintele Iohannis, Petro Poroşenko a mers la Palatul Victoria, pentru un prânz de lucru alături de prim-ministrul Dacian Cioloş. De asemenea, Poroşenko a fost primit şi de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.