Pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a peste 100 de incendii la nivel naţional, iar în aceeaşi perioadă, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie (IGaV) au făcut 15 misiuni aero-medicale şi au fost salvate 14 persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că, în ultimele 24 de ore, pompierii au desfăşurat 23 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă şi astfel au găsit cinci obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 34.000 lei.
Dintre misiunile pompierilor, cele mai multe (1.393) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 102 pentru stingerea de incendii şi patru pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate patru persoane.
De asemenea, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 15 misiuni aero-medicale, fiind salvate 14 persoane aflate în situaţii de urgenţă.
MAI a mai precizat că niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.423 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.
Totodată, din data de 18 martie 2022 şi până în prezent au fost emise 139.230 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 17 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 32%.
În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 76.537 de mijloace de transport şi 299.118  persoane, dintre care 18.996 de cetăţeni ucraineni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.