Pompierii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au verificat modul în care se poate realiza evacuarea persoanelor şi stingerea incendiilor în clădirile care au statut de monument istoric şi, în urma a 2.281 de controale, au dat 321 de amenzi, în cuantum de 1.323.503 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pompierii au verificat bisericile, mănăstirile, muzeele, spitalele, bibliotecile şi alte clădiri care au statut de monument istoric.

"Principalele deficienţe identificate în teren au constat în neasigurarea funcţionării iluminatului de securitate pentru evacuare, începerea lucrărilor fără obţinerea avizului de securitate la incendiu, neasigurarea condiţiilor de evacuare a persoanelor, în cazul producerii situaţiilor de urgenţă, uşi care se deschid în sens invers fluxului de evacuare, glisante, blocate cu grilaje sau fără dispozitive de autoînchidere, diminuarea capacităţii de intervenţie pentru stingerea incendiilor cu forţele şi mijloacelor proprii, neasigurarea echipării construcţiilor cu mijloace de detectare, semnalizare şi alarmare în caz de incendiu", se arată într-un comunicat al IGSU.

O parte dintre acţiunile pompierilor de la IGSU au fost organizate chiar în timpul evenimentului "Noaptea Muzeelor". Personalul edificiilor culturale a fost învăţat cum să intervină în cazul unui incendiu şi cum să evacueze publicul în siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.