Poliţiştii Brigăzii Rutiere au făcut vineri verificări în parcările Centrelor Comerciale Băneasa, Carrefour Colentina şi Cora Pantelimon, în vederea reducerii riscului rutier în rândul participanţilor la trafic, prin verificarea legalităţii efectuării transportului de persoane în regim de taxi şi a transportului alternativ. Au fost aplicate 31 amenzi, în valoare de peste 26.000 de lei. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate, respectiv şase seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare (taxi) şi au fost identificate cinci autovehicule taxi care nu deţineau autorizaţie valabilă, context în care s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare pentru o perioada de şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dintre cele 31 de sancţiuni contravenţionale, de peste 26.000 de lei au fost date după cum urmează:

„- 17 sancţiuni pentru nerespectarea prevederii Legii 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere;

- 11 sancţiuni pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002, privind  circulaţia pe drumurile publice;

- 1 sancţiune pentru nerespectarea prevederilor OUG 49/2019, privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto;

- 1 sancţiune conform LG 448/2006 (oprire pe locul special destinat persoanelor cu handicap)”, arată un comunicat de presă al Brigăzii Rutiere.

Sursa citată mai spune că în cadrul acţiunii au fost retrase 10 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate(8 taxi, 1 transport alternativ, 1 alte categorii), respectiv 6 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare (taxi). Totodată, au fost identificate 5 autovehicule taxi care nu deţineau autorizaţie valabilă, context în care s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare pentru o perioada de 6 luni.

De exemplu, vineri, un bărbat în vârsta de 21 de ani, a condus un auto în parcarea Centrului Comercial Cora-Pantelimon, iar în urma controlului efectuat de către poliţişti s-a constatat ca pe vehiculul în cauză sunt montate însemne şi înscrisuri specifice taxiurilor autorizate, respectiv bandă tip şah de culoare alb-negru, tariful practicat (1.99 lei/km), sigla dispeceratului „Taxi Titan”, ecusoane taxi pe ambele portiere, casetă taxi si indicativ de dispecerat taxi. Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 lei, şi a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin masura tehico-administrativă a retragerii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare.

Un alt exemplu este cel al unui bărbat în vârsta de 40 de ani, a condus un auto în parcarea Centrului Comercial Carrefour Colentina, iar în urma controlului efectuat de către poliţişti,  s-a constatat că a efectuat transport contra cost de persoane, în regim taxi, fără sa deţină  autorizaţe de transport persoane, valabilă.

„Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 lei, şi s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, prin retragerea certificatului de înmatriculare şi a placuţelor cu numărul de înmatriculare”, conchide sursa menţionată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.