Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat, în noapte de vineri spre sâmbătă în Capitală, amenzi în valoare de 18.700 lei pentru mai multe abateri ale şoferilor, cum ar fi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, a drogurilor, depăşirea vitezei legale sau nerespectarea culorii roşii a semaforului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În noaptea de 09/10 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive, precum şi pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile stabilite de Legea 55/2020, pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 
 
În cadrul acţiunii au fost aplicate  47 sancţiuni  contravenţionale(8 Legea 55/2020), în valoare de peste *18.700 lei şi au fost reţinute 9 permise de conducere, după cum urmează:
 
-4 pentru infracţiunile constatate;
 
-3 pentru depăşirea regimului legal de viteză;
 
-1 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie);
 
-1 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric”, arată un comunicat de presă al Brigăzii Rutiere. 
 
Conform sursei citate, cu ocazia controalelor, poliţiştii rutieri au constatat 4 infracţiuni, după cum urmează: „2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice; 1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat”. 
 
De exemplu, un tânăr în vârstă de 27 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub sub influenţa substanţelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS”). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situaţie s-a întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal. 
 
Un alt bărbat în vârstă de 41 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. (0,61 mg/l alcool în aerul expirat). Potrivit sursei menţionate, şoferul a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 335 alin. 1 din Codul Penal.  
 
„Un alt tânăr în vârstă de 29 de ani a condus un autovehicul pe stradă din sectorul 1 sub influenţa substanţelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS”). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situaţie s-a întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal”, mai indică sursa menţionată.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.