Brigada Rutieră a anunţat că poliţiştii au făcut verificări în ultimele două zile în Capitală şi au aplicat 23 de amenzi, în valoare de peste 10.000 de lei şi au reţinut 26 de permise de conducere. De exemplu, un bărbat in vârsta de 31 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a condus un autovehicul pe o strada din sectorul 5 în timp ce se afla sub influenţa sub influenţa substanţelor psihoactive. Un caz similiar a fost şi în Sectorul 3, iar în Sectorul 2 un tânăr de 22 de ani a condus un autovehicul fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În nopţile de 15/16 şi 16/17 Ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au acţionat pe principalele artere din municipiul Bucureşti pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanţilor la trafic şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. În cadrul acţiunii au fost aplicate  23 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 10.000 lei şi au fost reţinute 26 permise de conducere, după cum urmează: -13 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); - 12 pentru infracţiunile constatate - 1 pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea; De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate şi 4 seturi de plăcute cu numărul de înmatriculare”, arată un comunicat de presă al Brăgăzii Rutiere.

Sursa citată mai spune că poliţiştii rutieri au constatat 16 infracţiuni, după cum urmează:

„- 9 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive

- 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice;

- 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere

- 2 pentru deţinere de substanţe psihoactive ( THC-5-Canabis, Heroină);”, mai transmite comunicatul de presă.

De exemplu, un bărbat in vârsta de 31 de ani a condus un autovehicul  pe o strada din sectorul 5 în timp ce se afla sub influenţa sub influenţa substanţelor psihoactive.(THC-5x„Canabis” şi Cocaină). Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

Totodată, poliţiştii rutieri au verificat autovehiculul condus de bărbat, iar cu această ocazie au depistat substanţe psihoactive, fapta în cauză fiind prevăzută de Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

De asemenea, un tânăr în vârsta de 22 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 2, timp ce se afla sub influenţa băuturilor  alcoolice.( 0,55 mg/l alcool în aerul expirat). În acest context, conducatorul auto a fost condus la sediul I.N.M.L în vederea recoltării de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin.1 din Codul Penal.

Un alt bărbat de 35 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influenţa substanţelor psihoactive. Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal, mai precizează sursa menţionată.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.