Poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni pentru depistarea şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive. Astfel, autorităţile au aplicat în noaptea de vineri spre sâmbătă amenzi în valoare de peste 11.000 lei şi au reţinut 15 permise de conducere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un număr de 37 sancţiuni  contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în valoare de peste 11.000 lei şi au fost reţinute 15 permise de conducere, după cum urmează: „5 pentru infracţiunile constatate; 9 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie); 1 pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric”, arată un comunicat de presă al Brigăzii Rutiere.
 
Au fost constatate şi 7 infracţiuni, după cum urmează: 3 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice; 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa substanţelor psihoactive; 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.
 
De exemplu, un bărbat în vârstă de 34 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 sub influenţa băuturilor alcoolice.( 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal. 
 
Un alt bărbat în vârstă de 47 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influenţa băuturilor alcoolice.( 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal.  
 
De asemenea, un bărbat în vârstă de 39 de ani a condus un autovehicul pe stradă din sectorul 3, sub influenţa substanţelor psihoactive. În urma testării cu aparatul DrugTest s-a stabilit faptul că a consumat Opiu şi Metadonă" În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În această situaţie s-a întocmit un dosar penal în conformitate cu prevederile art.336 alin.2 din Codul Penal.
 
Pe o stradă din Sectorul 1 un alt bărbat în vârstă de 30 de ani a condus un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.( 0, 56 mg/l alcool pur în aerul expirat). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 1 din Codul Penal, mai indică sursa citată.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.