Poliţiştii de frontieră de la Punctele de Trecere a Frontierei Nădlac II, Vărşand şi Borş I au depistat 53 de cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în patru mijloace de transport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români şi un ceh, aflaţi la volanul unor autoutilitare înmatriculate în România şi Cehia. Unul dintre şoferi transporta cherestea pentru o societate comercială din Cehia, iar ceilalţi doi se deplasau fără încărcătură pe ruta România – Franţa. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, respectiv într-un locaş special amenajat, în total, 31 de cetăţeni străini”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, Nepal, Afganistan şi Bangladesh, intraţi legal în ţara noastră în baza documentelor personale.

De asemenea, pe 7 iulie, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş I, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean Belarus. Bărbatul conducea un automarfar gol, înmatriculat în Polonia pe ruta România – Polonia.

În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul pentru marfă, un locaş special amenajat în care se aflau 22 de cetăţeni străini, mai arată sursa citată.

„Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noştri au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din  Sri-Lanka, Egipt, Bangladesh şi Eritreea ce intenţionau să treacă în mod fraudulos frontiera pentru a ajunge în state din vestul Europei. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetăţenii depistaţi ascunşi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, mai indică sursa menţionată.         

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.