Poliţiştii care au plecat în marş, sâmbătă, din faţa Ministerului Afacerilor Interne au ajuns la sediul Guvernului, numărul protestatarilor ridicându-se la aproximativ 3.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii au ajuns în faţa Palatului Victoria după ce au mers în marş de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, blocând parţial circulaţia în centrul Capitalei. Protestatarii - al căror număr se ridică la aproximativ 3.000 - suflă în fluiere şi în vuvuzele.

"Vreau să fiu plătit corect, după volumul de muncă pe care îl depun. Adică fie vară, fie iarnă, eu stau pe stradă şi muncesc. Ei stau în scaunele lor, la căldurică, n-au nicio problemă. Au salarii de mii de euro şi noi stăm pe câteva sute de lei. Cerem ca salariile noastre să fie mărite cu peste 100%, aşa cum a promis doamna ministru. Să fie dublate. Am auzit că a promis şi că îşi dă demisia dacă legea salarizării unitare nu intră în vigoare. Cu toate că mi-aş dori să-şi dea demisia, de fapt să plece tot Guvernul, sper să nu fie ăsta motivul pentru care să plece doamna ministru, a declarat un poliţist de la Brigada Rutieră", a declarat unul dintre poliţişti.

El a mai spus că va ieşi să protesteze în stradă, alături de colegii săi, până când vor fi "văzuţi".

"Protestăm faţă de incorectitudinea Guvernului, faţă de nedreptatea pe care acesta ne-o face. Păi zici întâi că n-ai bani şi pe urmă creşti şi la ăla, şi la ăla, şi la ăla.. Noi n-avem nimic împotrivă că s-au făcut creşteri la sănătate, la cultură şi aşa mai departe. Dar dacă au crescut la ei, tre' să crească şi la noi, nu e normal? Pentru că aşa s-a creat o inegalitate. Pe urmă mai e altă chestie. După aproape 20 de ani de muncă, eu am încă un salariu de toată jena, de 1.800 de lei. Păi e normal?", a spus un alt poliţist.

Mitingul a început în jurul orei 9.00, când poliţiştii au început să se strângă în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Ei au cântat imnul naţional ”Deşteaptă-te române!”, apoi au ţinut un moment de reculegere în memoria poliţiştilor căzuţi la datorie. Organizatorii protestului au amplasat acolo şi o scenă, de pe care Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), le-a vorbit protestatarilor.

”La baza societăţii stau trei mari piloni: ordinea publică, educaţia şi sănătatea, în această ordine. Statul român trebuie să îşi asume, să înţeleagă că noi ne-am asumat un război cu infracţionalitatea, dar trebuie să fim răsplătiţi pe măsură”, a spus Coarnă.

Poliţiştii au pancarte cu mesaje precum: "Modernizaţi sediile/posturile de poliţie", "Muncă suplimentară neplătită=sclavie", "Vreţi să oferiţi servicii europene cu salarii de 2 bani?", "Raportăm: plouă în posturile de poliţie".

Ei cer majorarea salariilor, eliminarea diferenţelor mari de salarizare dintre agenţi şi ofiţeri, plata sporurilor la nivelul salariului minim brut de 1.450 de lei, şi nu la cel din 2009, precum şi modificarea unor prevederi privind programul de lucru şi repausul săptămânal. 

În zona centrală a Capitalei sunt restricţii de trafic începând cu ora 8.00, când a fost restricţionat traficul rutier, progresiv, pe Şoseaua Kiseleff, între Strada Arhitect Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. Începând cu ora 9.00, au fost impuse restricţii de trafic şi pe Strada Academiei, între Strada Ion Câmpineanu şi Strada Dem I. Dobrescu.

În Piaţa Victoriei, traficul se desfăşoară pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa clădirii Guvernului, între Bulevardul Aviatorilor şi Calea Victoriei, respectiv Bulevardul Lascăr Catargiu, iar traficul rutier de pe Strada Paris şi de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara va direcţionat către Bulevardul Aviatorilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.