Poliţiştii au ridicat înscrisuri, două arme de vânătoare de lux şi 12.000 de euro, în urma percheziţiilor făcute, luni, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş şi la locuinţa chirurgului de la unitatea medicală acuzat că a primit bani de la pacienţi, în special copii, pentru a-i opera.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Percheziţiile făcute de ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş şi la locuinţa medicului chirurg de la unitatea sanitară s-au încheiat.

Poliţiştii au ridicat de la locuinţa medicului 12.000 de euro şi două arme de vânătoare de lux, chirurgul având permis de port-armă. De asemenea, de la cabinetul chirurgului de la IUBCvT au fost ridicate mai multe înscrisuri, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Potrivit surselor citate, deocamdată medicul acuzat de luare de mită nu va fi audiat, procurorul de caz urmând să studieze dosarul.

Sursele judiciare au mai spus că medicul şi soţia acestuia, care este director la E.ON, locuiesc ”într-un minipalat”, cu jacuzzi în curte, şi au patru autoturisme de lux.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, sub coordonarea unui procuror desemnat de la Parchetul Tribunalului Mureş, aă făcut, luni, cinci percheziţii domiciliare şi la sediul unei unităţi medicale din Târgu Mureş, fiind vizat un medic acuzat de fapte de corupţie. 

”M.M.L., medic specialist în chirurgie cardiovasculară, a condiţionat realizarea actului medical, respectiv operaţii ale unor pacienţi, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani”, preciza DGA.

Surse judiciare declarau pentru News.ro că unitatea medicală unde au loc percheziţii este Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş.

Conform surselor citate, cercetările în acest caz au început în urmă cu aproximativ trei ani, în urma unei sesizări depuse împotriva medicului de chirurgie cardiovasculară la Parchetul Tribunalului Mureş. Astfel, în anul 2013, un pacient operat de chirurgul respectiv a reclamat unei asociaţii nonguvernamentale că medicul a condiţionat actul medical de primirea unei sume de bani. Ulterior, asociaţia a sesizat procurorii.

Sursele citate precizau că medicul primea cel puţin 1.000 de lei pentru realizarea de intervenţii chirurgicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.