Un condamnat încarcerat în Penitenciarul Timişoara, unde avea regim deschis de muncă, fără supraveghere, a evadat, duminică, din punctul în care lucra, în oraş. Poliţiştii l-au prins pe o stradă din municipiul, după două ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deţinutul Szenderszki Mihaly, în vârstă de 54 de ani, condamnat la nouă luni de închisoare pentru refuzul de a i se recolta probe biologice, a părăsit punctul de lucru exterior, fără supraveghere (strada Otto Rudolf, Timişoara), dar a fost identificat şi capturat în jurul orei 13,00, în Timişoara (strada Budai Deleanu), de către o echipă de căutare constituită din poliţişti de penitenciare, angajaţi ai Penitenciarului Timişoara", precizează comunicatul de presă transmis de către reprezentanţii Penitenciarului Timişoara.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara,  cu privire la fapta săvârşită, iar pentru deţinut va fi declanşată procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, vor fi dispuse măsurile legale.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Deoarece fapta săvârşită este asimilată evadării, pedeapsa constă în închisoare de la şase luni la trei ani.

„Astfel de evenimente produse de persoane private de libertate fac parte din activitatea curentă a poliţiştilor de penitenciare, atât în desfăşurarea misiunilor operative de pază, escortare, supraveghere în interiorul locului de deţinere, cât şi în alte locaţii în care sunt angrenaţi deţinuţi aflaţi în custodia sistemului penitenciar”, mai arată sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.