Poliţiştii au intervenit, în ultima săptămână, la 72 de evenimente sesizate în incinta sau în apropierea unităţilor de învăţământ preuniversitar, iar 18 dintre acestea au fost anunţate de cetăţeni prin apel la 112.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Au fost angrenaţi 5.690 de poliţişti în activităţi de menţinere a ordinii şi siguranţei publice în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar.
Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, au acţionat 989 de poliţişti.
“În această perioadă, s-a asigurat intervenţia la 72 de evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, dintre care 18 au fost sesizate de cetăţeni prin S.N.U.A.U. – 112.
De asemenea, au fost organizate 78 de acţiuni pe linia siguranţei în şcoli, fiind derulate  1.600 de activităţi de prevenire şi de informare, în cadrul a 829 de unităţi de învăţământ preuniversitar, la care au participat 34.961 de beneficiari.
Dintre acestea, având ca scop creşterea gradului de conştientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying şi a celui de violenţă şcolară, la 606 ore de curs la care au fost abordate tematici pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă”, au transmis poliţiştii. 
Totodată, pentru conştientizarea riscurilor, vulnerabilităţilor şi consecinţelor în ceea ce priveşte consumul şi traficul ilicit de droguri/substanţe interzise, au fost derulate 246 de  activităţi, precum şi 570 de activităţi pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenţie în diferite situaţii.
De asemenea, au fost controlate 871 de unităţi de învăţământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor şi protecţia persoanelor.
În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, fiind adresate 28 de informări şi solicitări autorităţilor şi instituţiilor publice cu atribuţii specifice privind siguranţa în unităţile de învăţământ.
În cadrul planului, au participat 561 de poliţişti la întâlnirile Grupului de acţiune constituit la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru facilitarea comunicării în vederea adaptării măsurilor necesare pentru creşterea gradului de siguranţă în mediul şcolar.
Totodată, au fost efectuate verificări ale unităţilor de alimentaţie publică situate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, în urma cărora au fost adresate 61 de informări către instituţiile cu atribuţii specifice pentru remedierea neregulilor constatate.
Au fost organizate şi desfăşurate 355 de activităţi pentru verificarea respectării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către pietoni şi conducătorii autovehiculelor în zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi pentru verificarea conducătorilor auto care asigură transportul şcolar.
În cadrul activităţilor derulate, au fost verificaţi 1.542 de conducători auto, dintre care 282 care asigură transportul şcolar, fiind aplicate 201 sancţiuni contravenţionale.
Totodată, au fost continuate activităţile preventive pentru elevi, dar şi pentru informarea cadrelor didactice şi a părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevilor, prin intermediu Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, pe perioada septembrie-decembrie 2023, aferentă modulelor 1 şi 2 ale Anului şcolar 2023-2024.
Asemenea acţiuni continuă pe tot parcursul anulu şcolar 2023 – 2024.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.