Peste 3000 de metri cubi de lemn, în valoare de aproape un milion de lei, au fost confiscaţi sau indisponibilizaţi în ultimele două săptămâni în urma controalelor făcute de către poliţişti, verificări în urma căror au fost întocmite 130 de dosare penale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor făcute publice duminică de Poliţia Română, în urma a 5.188 de controale în trafic făcute în perioada 24 aprilie – 8 mai pe linie silvică, poliţiştii au dat 557 de amenzi şi au întocmit peste 130 de dosare penale. Poliţiştii au verificat 10.500 de mijloace de transport, respectiv autovehicule, căruţe şi garnituri feroviare, dispunând confiscarea sau indisponibilizarea a mii de metri cubi de material lemnos.

”Acţiunile au avut ca rezultat confiscarea sau indisponibilizarea fizică a 1.356,66 de metri cubi de material lemnos, în valoare de aproape 490.000 de lei (cherestea, lemn de foc, lemn de lucru/rotund şi deşeuri).

De asemenea, s-a dispus confiscarea sau indisponibilizarea, valoric, a 3.367 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 900.000 de lei, precum şi a 132 de ferăstraie mecanice, topoare, securi, a 33 de utilaje şi autovehicule şi 48 de atelaje hipo” precizează un comunicat dat publicităţii duminică de IGPR.

De la începutul anului, poliţiştii au făcut aproape 16.000 de controale în domeniul silvic, întocmind 2.750 de dosare penale pentru infracţiuni silvice şi confiscând 22.833 de metri cubi de material lemnos.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.