Poliţiştii au aplicat, după un control făcut sâmbătă, la mai multe terase, baruri, cluburi, restaurante şi săli de jocuri şi pariuri sportive din Capitală, amenzi în valoare totală de aproximativ 103.000 lei şi au confiscat suma de peste 6.200 de lei. La o terasă din Bucureşti au fost confiscate 3.200 de sticle de băuturi alcoolice şi non alcoolice, mai precizează Poliţia Capitalei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Ieri (sâmbătă - .n.r.), poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au desfăşurat o acţiune în vederea verificării respectării măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de  Covid-19, precum şi pentru respectarea altor acte normative în vigoare. În urma acţiunii ce a vizat peste 40 de societăţi comerciale din Municipiul Bucureşti, echipele de control au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare de totală de aproximativ 103.000 de lei şi au confiscat suma de 6.200 de lei de la o firmă din sectorul 5 care nu respecta legislaţia privind utilizarea caselor de marcat”, arată un comunicat al Poliţiei Capitalei transmis duminică News.ro.
 
La o terasă din sectorul 3, poliţiştii au constatat că localul funcţionează fără nicio autorizare din partea organelor competente, fiind descoperite şi alte nereguli, în acest sens fiind aplicate sancţiuni contravenţionale de aproximativ 17.000 de lei.
 
Totodată a fost dispusă ca măsură de confiscare a întregii cantităţi de băuturi alcoolice şi non alcoolice găsite spre comercializare, respectiv 1.900 de sticle de băuturi alcoolice şi 1.300 de sticle de băuturi non alcoolice.
 
„Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii Capitalei au acţionat şi în pieţe, fiind purtate discuţii libere cu cetăţenii, prin care li s-a adus la cunoştiinţă faptul că purtarea măştii este obligatore în spaţiile închise dar şi în locurile aglomerate pentru  preîntâmpinarea răspândirii virusului Covid019. Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul specialiştilor din cadrul Direcţiei De Sănătate Publică – Bucureşti, Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti”, conchide sursa menţionată.
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.