Poliţistul acuzat de agresiune sexuală asupra a doi copii în liftul unui bloc din cartierul Drumul Taberei fusese evaluat psihologic în 2014, urmând să fie supus unei noi evaluări în 2019, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, care a precizat că evaluările au "rol profilactic", urmărind de fapt să stabilească dacă cel supus verificării corespunde cerinţelor postului pe care îl ocupă, testele neputând identifica tulburările psihice..

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Persoana bănuită de săvârşirea acţiunii de agresiune sexuală a fost depistată în urma informaţiilor transmise de colegii din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti. Acesta este un caz izolat în cadrul Poliţiei Române. (...) El a activat în cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti începând cu anul 2010 unde a obţinut calificativele bine şi foarte bine. Până în prezent nu a început acţiunea penală împotriva lui în niciun dosar, aşadar, conform prevederilor legale, nu a fost pus la dispoziţie, În acest moment, poliţiştii continuă să întreprindă toate demersurile astfel încât cel în cauză să fie tras la răspundere conform legii atât pentru ceea ce s-a întâmplat acum cât şi pentru lucrările mai vechi aflate în instrmentare care nu au putut fi finalizate din lipsă de probe”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR.

El a spus că activitatea de evaluare psihologică în Poliţia Română are rol profilactic, stabilind capacitatea unei persoane de a se integra într-o activitatea profesională cu cerinţe specifice.

Georgian Drăgan a menţionat că în evaluare se utilizează baterii de teste, dar acestea nu pot identifica tulburări psihice.

Drăgan a precizat că vor fi declanşate verificări pentru clarificarea tuturor aspectelor cu privire la agresor, inclusiv comportamentul în colectivul în care lucra.

De asemenea, conform afirmaţiilor purtătorului de cuvânt al Poliţiei Române, s-au dispus măsuri de regândire a activităţii de cunoaştere a personalului, modificarea testelor.psihologice şi intensificarea cooperării cu structurile cu rol de protecţie şi integritate a personalului Ministerului Afacerilor Interne.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.