Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în România a trecut de 3 milioane, conform datelor transmise joi de Poliţia de Frontieră, care precizează că este luată în calcul şi perioada preconflict, începând din 10 februarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 07.12.2022, prin punctele de fro­ntieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 124.500 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 41.600 de mijloace de transport”, transmite joi Poliţia de Frontieră.

Pe sensul de intrare în România, au fost 65.483 de persoane, dintre care 7.337 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 1,2% faţă de ziua precedentă).

”Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.12.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.007.152 cetăţeni ucraineni”, precizează Poliţia de Frontieră.

În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România  prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare, Poliţia de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.