Organizaţia PNL Sector 1 transmite, joi, că primarul Clotilde Armand refuză să avizeze proiecte extrem de importante precum expertizarea unui bloc cu 51 de apartamente aflat într-o stare de degradare care periclitează zilnic vieţile celor care locuiesc în el şi în schimb, solicită şedinţă de urgenţă de Consiliu Local pentru a rectifica bugetul, tăind bani de la şcoli şi spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Clotilde Armand pune în real pericol vieţile cetăţenilor din Sectorul 1! Doamna primar refuză să avizeze proiecte extrem de importante precum expertizarea unui bloc cu 51 de apartamente aflat într-o stare de degradare care periclitează zilnic vieţile celor care locuiesc în el. În schimb, solicită şedinţă de urgenţă de Consiliu Local pentru a rectifica bugetul, tăind bani de la şcoli şi spitale”, scrie PNL Sector 1 într-un comunicat de presă.

Potrivit liberalilor, ”Clotilde Armand a solicitat ieri o şedinţă de urgenţă a Consiliului Local, deşi exista deja o şedinţă programată vineri, 1 martie”. 

”Urgenţa doamnei primar? Rectificarea bugetului care a fost aprobat în urmă cu doar două săptămâni. Dorinţele doamnei primar? Să taie bani de la şcoli şi spitale. Spre exemplu, propune diminuarea cu 62% a bugetului pentru construcţia şcolii şi grădiniţei din Greenfield, pe care locuitorii o aşteaptă de ani de zile şi care ar rezolva probleme majore de trafic şi nu numai”, mai spune PNL Sector 1. 

Liberalii spune că Armand vrea să taie 54 mil de la şcoala şi grădiniţa din cartierul Greenfield, 29 mil de la achiziţie imobile pentru dezvoltarea reţelei educaţionale, 26 mil de la centrul de transplant, 25 mil de la funcţionare şcoli, în total:  134 de milioane de lei în minus şi vrea să mute banii astfel, 79 milioane la ADP şi 48 milioane pentru funcţionare primărie.

”Toate astea în condiţiile în care luni, 26 februarie, a avut o altă şedinţă în care a blocat două proiecte urgente propuse de consilierii PNL printr-o chichiţă administrativă pe care o practică de ani buni: nu trimite propunerile în aparatul de specialitate, ca atare acestea nu-şi pot lua avizele necesare pentru a fi incluse pe ordinea de zi a Consiliilor Locale şi pentru a fi votate, deci implicit, realizate”, spun liberalii.

PNL Sector 1 mai afirmă că cel mai important proiect propus în şedinţa de luni, şi repropus pentru şedinţa de mâine, dar pe care doamna primar îl blochează, vizează expertizarea tehnică de urgenţă a blocului din Bulevardul Bucureştii Noi nr. 19.

”Acest bloc este într-o stare de degradare accentuată, prin crăpături şi deplasări ale pereţilor care pun în pericol modul în care se face alimentarea cu gaze naturale şi energie electrică. Acest fapt poate duce la o catastrofă asupra persoanelor care domiciliază în imobil şi a persoanelor care domiciliază în blocurile învecinate, riscând, în orice moment, ca deplasările pereţilor să rupă conductele/firele de alimentare. Un alt exemplu recent de rea-voinţă din partea doamnei Armand vizează proiectul de hotărâre depus de consilierii locali PNL prin care se solicită fuziunea prin absorbţie dintre S.C. CET GRIVIŢA S.A. şi COMPANIA DE INVESTIŢII ŞI DEZVOLTARE SECTOR 1 S.A. Prin acest proiect, se doreşte optimizarea operaţională şi financiară şi reducerea costurilor de administrare. Concret, ne propunem să facem ordine într-o primărie care risipeşte resursele şi dovedeşte o lipsă crasă de eficienţă administrativă”, scrie PNL Sector 1. 

”Poziţia consilierilor PNL Sector 1 este clară: nu vor vota nicio rectificare bugetară care presupune tăierea de bani de la şcoli, spitale şi alte nevoi urgente ale oamenilor din sector. Vor continua să propună pe ordinea de zi proiecte de care oamenii au urgentă nevoie, indiferent de câte ori le blochează doamna primar prin netrimiterea acestora în aparatul de specialitate al primăriei pentru luarea avizelor”, anunţă liberalii. 

„Locuitorii Sectorului 1 au mare nevoie de investiţii care le vizează nevoile urgente: educaţia, sănătatea sau curăţenia pe care o merităm într-o capitală europeană, nu ca într-o mahala năpădită de şobolani. Haosul din primăria condusă de Clotilde Armand pune în real pericol viaţa oamenilor, pentru că doamna primar risipeşte resursele cu indiferenţă şi blochează proiecte esenţiale. Vom face curăţenie în sector şi ordine în primărie. În niciun moment consilierii noştri nu vor vota tăieri de bani de la şcoli sau spitale”, a explicat preşedintele PNL Sector 1, George Tuţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.