Răzvan Sava, în calitate de primar general interimar, a semnat în 24 mai 2016 raportul de progres al proiectului Pasajul Sudului, în care este menţionat clar că acesta era finalizat într-un procent de 60,47 la sută, precizează Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Având în vedere declaraţiile fostului primar general interimar, Răzvan Sava, care susţine că proiectul Pasajul Sudului era finalizat în proporţie de 80 la sută la momentul terminării mandatului său, şi nu cum a anunţat primarul general Gabriela Firea, un procent de aproximativ 60 la sută, PMB face următoarele precizări: în acest moment, proiectul Pasajul Sudului este finalizat în proporţie de circa 70 la sută, conform raportărilor consultantului de management. Domnul Răzvan Sava a semnat, la data de 24.05.2016, în calitate de primar general interimar, raportul de progres al beneficiarului PMB, în care este menţionat clar că proiectul este finalizat într-un procent de 60,47 la sută”, anunţă PMB.

În ce priveşte comunicatul de presă din 30 iunie al instituţiei, în care este anunţat un grad de finalizare de 53 la sută, PMB precizează că informaţia se referea la stadiul efectiv al lucrării de infrastructură şi nu la procentul de realizare al proiectului în ansamblul său, care cuprinde şi alte tipuri de cheltuieli şi activităţi (informare, management, publicitate, audit, dirigenţie de şantier).

“În plus, este evident că în fiecare lună există un progres fizic al proiectului, ceea ce creşte procentul de finalizare al acestuia”, precizează PMB.

Primăria Capitalei aminteşte că primarul actual a solicitat constructorului de la Piaţa Sudului, încă din 10 iunie, să accelereze ritmul lucrărilor astfel încât proiectul să fie finalizat cel târziu în decembrie 2016, dar termenul asumat în mod oficial de către constructor a fost martie 2017.

Pentru ca banii europeni absorbiţi deja să nu trebuiască să fie returnaţi Comisiei Europene, reprezentanţii municipalităţii au semnat Actul adiţional la Contractul de finanţare, prin care Municipiul Bucureşti este obligat să finalizeze lucrările cel târziu până în decembrie 2018.

Fostul primar general interimar al Capitalei Răzvan Sava a acuzat-o, marţi, pe Gabriela Firea că şi-a schimbat de trei ori declaraţiile legate de stadiul lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului, el spunând că "bucureştenii au dreptul să ştie care este explicaţia acestor declaraţii confuze" şi că actualul edil al Capitalei ar trebui "să înceteze cu minciuna".

"Deşi nu a trecut nici o lună calendaristică din mandatul său de primar general, doamna Gabriela Firea îşi dă adevărata măsură a competenţei şi a seriozităţii schimbându-şi de «doar» trei ori declaraţiile privind evoluţia lucrărilor la pasajul de la Piaţa Sudului. După ce în data de 10 iunie, în urma unei vizite pe şantier, declara că stadiul proiectului este de 60 la sută şi că va fi terminat până de Crăciun, peste nici 13 zile revine anunţând un stadiu de 63 la sută cu finalizare în martie 2017. Lipsa de profesionalism şi de seriozitate a atins cote maxime în urmă cu două zile, când doamna Firea a anunţat că pasajul este realizat în proporţie de 53 la sută şi are ca nou termen de încheiere luna decembrie a anului 2018", a arătat Răzvan Sava, actual consilier la Sectorul 4 al Capitalei. 

El a mai spus că a lăsat proiectul Pasajului Sudului într-un stadiu de realizare de 80 la sută.

"Vă reamintesc că v-am lăsat un şantier funcţionând la maxim şi un proiect aflat la 80 la sută stadiu de realizare, după ce am reuşit să depăşim cele mai grele obstacole tehnice ale proiectului şi având un contract, neprielnic pentru bucureşteni şi pentru Primăria Capitalei, semnat de colegul dumneavoastră de partid, domnul Sorin Oprescu. Mai bine aţi înceta cu minciuna despre greaua moştenire şi v-aţi apuca serios de muncă. Singura modalitate prin care veţi termina la timp proiectele oraşului este monitorizând atent şantierele, nu rating-urile ştirilor care fac referire la dumneavostră", a mai susţinut Sava.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului ar trebui să fluidizeze circulaţia într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din Capitală pentru că va face o legătură directă între Calea Văcăreşti şi Strada Niţu Vasile. Lucrarea subterană va avea o lungime de 85 de metri şi înălţimea de cinci metri. În plus, vor fi construite pasaje pietonale care vor face legătura cu staţia de metrou iar trecerile de pietoni de la suprafaţă vor fi desfiinţate.

Investiţia este de 28,3 milioane de euro, din care finanţarea europeană este de 18,9 milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.