Comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Prahova au dispus interdicţia privind scoaterea la vânzare a unor articole de îmbrăcăminte încălţăminte şi accesorii în valoare de peste două milioane de lei, după ce în urma controalelor făcute la magazine şi în depozitul firmei Humana People to People SRL au descoperit articole necurăţate conform prevederilor legale în vigoare. Firma a fost amendată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Revenim cu detalii privind finalizarea acţiunilor de control, desfăşurate de comisari din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Prahova la operatorul economic SC HUMANA PEOPLE TO PEOPLE SRL – importator de articole second hand, în baza tematicii naţionale. Acţiunile de control s-au desfăşurat la depozitul operatorului şi la doua magazine din Ploieşti.  În urma acestora s-a concluzionat că mărfurile aflate la data controlului în depozitul operatorului economic, respectiv în cele două magazine, nu sunt curăţate conform prevederilor legale in vigoare dispunându-se măsura complementară de interzicere de punere pe piaţă pentru produse în valoare de peste 2,1 milioane lei”, a scris, vineri, pe Facebook, comisarul şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.  
Acesta a precizat că, din documentele prezentate la controale, nu se poate verifica  trasabilitatea mărfurilor care pleacă din depozit către magazine pe loturi.
Operatorul economic a fost sancţionat cu patru amenzi in valoare totală de 12.000 lei
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au informat Garda de Mediu Prahova cu privire la rezultatele controalelor făcute la importatorul de articole second hand, pentru ca instituia să ia măsuri, conform competenţelor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.