Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, unde vor fi centralizate toate ofertele de ajutor pentru cetăţenii din Ucraina care ajung în România, este disponibilă pe site-ul Guvernului

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Platforma ”Ucraina – Împreună ajutăm mai mult” este disponibilă şi va putea fi accesată, începând de astăzi, de pe site-ul Guvernului României”, anunţă, sâmbătă Executivul.   

Cei interesaţi trebuie să completeze un formular în care să precizeze dacă sunt persoane fizice sau juridice, în ce judeţ pot oferi ajutorul, în cât timp ar putea fi acesta disponibil, dar şi în ce constă concret.  

Guvernul a anunţat, vineri seară, înfiinţarea unui grup de lucru pentru alocarea eficientă şi rapidă a resurselor donate sau aflate în rezervele statului şi care sunt necesare persoanelor cu statutul de refugiat.  

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în România, vineri, pe la frontiera cu Republica Moldova a crescut cu 147% faţă de ziua anterioară, în timp ce la graniţa cu Ucraina s-a înregistrat o scădere uşoară, anunţă Poliţia de Frontieră. De la declanşarea crizei, 54 de persoane au solicitat acordarea unei forme de protecţie a statului român în punctele de trecere a frontierei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.