Deschiderea Timişoara 2023 Capitală Europeană a Culturii (17-19 februarie) este un eveniment incluziv, o sărbătoare pentru întreaga comunitate, au transmis, joi, autorităţile locale. Acestea au precizat că organizatorii au pregătit o platformă înălţată pentru persoanele cu handicap, dar şi interpretare în limbaj mimico-gestual dedicat persoanelor cu deficiente de auz, pentru evenimentul de deschidere a proiectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Persoanele cu dizabilităţi au foarte puţine ocazii de a ieşi din casă în spaţii prietenoase. Pentru mine e prima dată când voi veni la un concert şi voi putea viziona spectacolul Deschiderii din Piaţa Unirii de la aceeaşi înălţime cu restul publicului sau să vizitez o expoziţie”, a declarat Doru Mihăescu, membru al Asociaţiei Handicapaţilor Locomotor.
 
Sărbătoarea care începe vineri seara, în Piaţa Unirii, este accesibilă persoanelor cu dizabilităţi.
 
În spaţiul din faţa scenei a fost instalat un podium metalic, dotat cu bare de sprijin şi o rampă care facilitează vizibilitatea scenei pentru persoanele care folosesc fotoliu rulant, precum şi un spaţiu de siguranţă pentru persoane cu alte tipuri de dizabilităţi. 
 
Accesul pe această platformă este rezervat exclusiv pentru persoane cu dizabilităţi şi însoţitorilor acestora şi se face pe bază de brăţară disponibilă la faţa locului, precum şi la punctele info găzduite de domurile albe din Piaţa Libertăţii şi Piaţa Unirii. De asemenea, în Piaţa Ţepeş Vodă, în proximitatea spaţiului de concert, a fost instalată o cabină de toaletă adaptată. 
 
În premieră la Timişoara, persoanele cu deficienţe de auz din public vor beneficia de interpretarea artistică a concertelor din Piaţa Unirii.
 
Vineri, 17 februarie, între orele 19:25 şi 22:00, Lavinia Chiţu, una dintre puţinele interprete de concert în limba semnelor române va fi pe scenă, alături de artişti, va traduce versurile şi va reda ritmul muzicii, astfel încât persoanele cu deficienţe de auz să se poată bucura de un spectacol memorabil. 
 
Programul complet al evenimentelor din cadrul Deschiderii Timişoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii poate fi consultat la AICI
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.