Platforma ”Împreună”, lansată în septembrie 2017 şi din care fac parte mai multe organizaţii civice, acuză de plagiat partidul a cărui înfiinţare a fost anunţată vineri de Dacian Cioloş şi vorbeşte despre ”confiscarea denumirii”. Reprezentanţii acesteia solicită ”încetarea imediată a folosirii denumirii”, anunţând că vor uza de toate căile legale pentru a opri utilizarea acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Platforma Civică pentru drepturi şi libertăţi Împreună denunţă tentativa inadmisibilă de confiscare a denumirii noastre şi constată atât lipsa acută de imaginaţie politică a fondatorilor unui partid care confiscă denumirea noastră de Împreună, cât şi lipsa cronică de legitimitate populară dacă este nevoie ca, pentru înfiinţarea unui partid, să fie confiscată denumirea celei mai largi iniţiative civice din România”, au transmis, vineri seară, reprezentanţii Platformei.

Aceştia vorbesc despre plagiat şi despre confiscarea denumirii.

”A confisca, aşadar, denumirea unui astfel de fenomen cum este platforma civică pentru drepturi şi libertăţi Împreună – cea mai mare şi profundă formă de unitate a societăţii civile din România – nu reprezintă decât aceeaşi metodă veche de anihilare a oricărei mişcări reale, organice a poporului român doar pentru că ea nu a fost creată în laboratoare ideologice, ci reflectă voinţa profundă, reală şi curată de asociere pentru susţinerea valorilor identitare ale poporului român care îi asigură continuitatea”, se mai arată în documentul transmis de Platforma Împreună.

Reprezentanţii acesteia afirmă că Platforma ”nu a avut şi nu are nicio legătură cu Dacian Cioloş ori cu mişcarea politică a acestuia”.

”Platforma civică pentru drepturi şi libertăţi Împreună solicită încetarea imediată a folosirii denumirii noastre de către orice om politic care încearcă să confişte denumirea Împreună. Precizăm că, având şi rezervare de denumire în vigoare, vom uza de toate căile legale care ocrotesc denumirea noastră”, se mai arată în document.

Lansarea Platformei Împreună a avut loc în 15 septembrie 2017 şi are peste 1.000 de membri - persoane şi organizaţii civice, potrivit site-ului propriu. 

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că a depus la tribunal actele pentru înfiinţarea partidului “Mişcarea România Împreună” (RO+), desprins din platforma civică România 100.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.