Ordonanţa de urgenţă privind salarizarea în sistemul bugetar, propusă şi apoi retrasă de fostul ministru al Muncii, Ana Costea, a fost elaborată în mai puţin de 24 de ore, fiind preluată din legea salarizării, însă grila nu a fost temeinic verificată, a declarat, marţi, noul ministru al Muncii, Dragoş Pîslaru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a precizat că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă, propus de ministrul Ana Costea, a fost elaborat într-un interval mai scurt de 24 de ore, de către Ministerul Muncii împreună cu Ministerul Finanţelor, „care au validat nişte cifre”.
 
„În acel inerval nu au avut timp, practic, să lucreze. Eu nu am fost autorul acestei ordonanţe. Deci asta se întâmpla în cursul unei zile de luni, eu marţi dimineaţă, la ora 8, am văzut prima dată acel text şi am avut întâlnirea în care a fost prezentat. (...) Ordonanţa a fost elaborată şi a fost preluată în mai puţin de 24 de ore. Legea a fost elaborată într-un mecanism care a durat timp de două luni şi jumătate. Ordonanţa care a fost preluată din lege a fost creată în 24 de ore, pentru că au scos, practic, primul an din lege, dar nu au verificat grila într-un proces care să fi fost suficient de bine şi de temeinic verificat. Asta-i tot”, a spus demnitarul.
 
Cu toate acestea, Dragoş Pîslaru a menţionat că o apreciază pe Ana Costea, subliniind că o consideră un specialist.
 
„Prin urmare, vă rog mult să nu mă puneţi în situaţia să comentez cine, ce, când. Ce cred este că în acest moment propun un proces care este transparent şi echitabil şi în niciun caz nu am avut nicio intenţie, vreodată, să ajung în această postură formală, de ministru al Muncii. Credeţi-mă că certitudinea asupra acestei numiri am avut-o duminică (17 aprilie, n.r.), ca să elimin orice fel de suspicine legată de faptul că a fost ceva regizat”, a spus Pîslaru.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.