Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a făcut, vineri, o vizită neanunţată la Institutul de Pneumăftiziologie "Marius Nasta" din Bucureşti, în urma unor sesizări. "Am avut senzaţia ca m-am întors în timp. Pacienţii nu trebuie să suporte, pe lângă boală, condiţiile proaste pe care această unitate sanitară le oferă", a spus Pintea, anunţând că se va implica în întocmirea necesarului de investiţii pentru reparaţii şi achiziţie de aparatură medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Sănătăţii, în urma unor sesizări primite de ministrul Sănătăţii din partea unor pacienţi care reclamă condiţiile proaste pe care le-au suportat pe perioada internării la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", pavilionul  Zerlendi, Sorina Pintea a făcut, vineri dimineaţă, o vizita inopinată în această locaţie.

"Am trăit o dezamăgire foarte mare, am avut senzaţia ca m-am întors în timp. Pacienţii nu trebuie să suporte, pe lângă boală, condiţiile proaste pe care această unitate sanitară le oferă. Pe lângă lipsa dotărilor cu aparatură şi mobilier, mizeria m-a deranjat la fel de mult. Nu înţeleg  blazarea personalului medical, de ce acceptă să-i expună pe pacienţi şi pe ei înşişi, acceptând aceste condiţii de foarte multă vreme. Voi lua urgent măsuri pentru ca această situaţie să fie remediată”, a declarat ulterior Sorina Pintea.

În comunicat se arată că, în urmă cu două luni, ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire cu consiliul medical şi conducerea Spitalului "Marius Nasta" în care a solicitat întocmirea urgentă a necesarului de dotări şi reparaţii pentru această unitate sanitară. Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat atunci intenţia de a finanţa lucrările de reparaţii necesare şi achiziţia de aparatură, astfel încât să fie îmbunătăţite condiţiile de cazare şi serviciile medicale oferite în acest spital. Necesarul transmis de conducerea Spitalului "Marius Nasta" la Ministerul Sănătăţii nu acoperă în totalitate nevoile de reparaţii şi dotare ale unităţii sanitare, de aceea ministrul Sănătăţii a decis să se implice personal în întocmirea necesarului de investiţii pentru reparaţii şi achiziţie de aparatură medicală necesară.

"În primul rând, este necesar să suplimentăm urgent personalul care asigură curăţenia în pavilionul Zerlendi, care are în componenţă 3 secţii cu 160 de paturi. De asemenea, cei 8,4 milioane lei solicitaţi cu siguranţă nu sunt suficienţi pentru ca toate corpurile de clădire ale Spitalului Marius Nasta să fie reabilitate, la fel cum nici lampile ultraviolete solicitate nu sunt singurele echipamente necesare pentru dotarea acestui spital. Vom analiza şi care vor fi sancţiunile pe care le vom aplica în acest caz", a mai declarat Sorina Pintea.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.