Ministerul Apărării anunţă, marţi că pilotul care a fost implicat în accidental aviatic din judeţul Mureş este în stare stabilă internat la Târgu Mureş, dar va fi transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti. Potrivit procrdurilor, toate aeronavele MiG-21 LanceRau fost reţinute la sol, iar cazul a fost preluat de Parchetul Militar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marţi, 20 aprilie, este stabilă. Ofiţerul este, în prezent, internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost evaluat de o echipă medicală, care a constatat că viaţa sa nu este în pericol şi a autorizat transferul pacientului, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare. Transferul va fi realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române”, a transmis, marţi MInisterul Apărării NAţionale.

Sursa citată a precizat că locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 şi are o experienţă de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operaţional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucţie împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip.

”În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în zona localităţii Dedrad, judeţul Mureş, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranţă, în jurul orei 15.00. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanţele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de şeful Statului Major al Apărării” a mai transmis Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că, potrivit procedurilor, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.