Sectorul 6 are, de acum, prima piaţetă pentru organizarea de evenimente în aer liber, arată comunicatul de presă al Primăriei de sector. A fost amenajată în faţa fostului Cinematograf Favorit, iar luni aseară a fost deschisă publicului. Vor fi făcute lucrări la Cinematograful Favorit, iar fostul restaurant va fi reabilitate şi transformat într-un centru cultural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Zona pe care acum o numim, simplu, „Piaţeta Favorit” era un loc degradat, în paragină, cu trotuare mâncate de vreme şi boscheţi uscaţi. Pe scurt, o zonă de evitat, pe unde îţi era teamă să treci, mai spune comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 6.

A fost complet transformată, mai arată sursa citată. ADPDU Sector 6 a început lucrările în octombrie 2023 şi le-a finalizat recent. Luni, 3 iunie, gardurile şantierului au fost date jos, iar Piaţeta Favorit a fost deschisă pentru comunitate.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Noua piaţetă a fost proiectată special pentru a găzdui evenimente sezoniere: târguri de mărţişor, de Paşte, de Crăciun, concerte de mici dimensiuni. Pe faţada viitorului Cinematograf Favorit, acum în lucru, va fi un ecran imens pe care vor fi proiectate filme, meciuri de fotbal. Piaţeta Favorit va fi, astfel, o sală de spectacole în aer liber, dar şi un superb spaţiu de relaxare în orice moment al anului.

Ce are nou Piaţeta Favorit

Este complet schimbată. Spaţiul a fost mult lărgit şi pavat cu marmură şi granit gros, rezistent, tocmai pentru a fi încăpătoare şi a putea găzdui evenimente.

- Suprafaţa totală: 10.621 mp;

- Spaţii verzi: 3.168 mp;

- Fântână arteziană şi una dry deck;

- Sistem de irigaţii, copaci nou plantaţi, flori;

- Rampă pentru persoanele cu dizabilităţi. Spaţiul este pentru fiecare dintre noi;

- Panou informativ;

- Umbrare;

- Rasteluri de biciclete;

- Bănci de mai multe tipuri, dintre care două inteligente (încarcă telefoanele wireless şi prin USB).

Este în lucru Cinematograful Favorit, iar fostul restaurant va fi şi el reabilitat şi transformat într-un centru cultural

Una dintre emblemele Sectorului 6, Cinematograful Favorit, se va întoarce şi el în comunitate complet transformat. Închis după anii 2000 şi ajuns în ruină, a fost demolat şi acum este reconstruit. Va avea o înălţime de 22,5 metri, o suprafaţă desfăşurată de 5.000 mp, cu o amprentă la sol de 950 mp. Pe lângă filme, din marea sală de spectacole, cu 706 locuri, se vor putea vedea concerte, piese de teatru... Vor mai fi aici două săli de dans şi balet, o bibliotecă publică, iar la parter se vor putea organiza vernisaje. Fostul restaurant Favorit, aflat în piaţetă, va fi şi el pus în valoare ca un centru comunitar multi-funcţional, în directă legătură cu cinematograful.

„Jumătate din visul meu este împlinit! Cealaltă jumătate este să finalizăm Centrul Cultural Favorit, fostul cinematograf. Mă aştept să fie gata în toamna anului viitor. De asemenea, am reuşit să luăm în administrare fostul restaurant şi vom face aici un centru pentru tineret, de formare profesională pentru elevi, profesori. Vom avea aici un spaţiu cultural complet, modern, pentru comunitate! Cu Piaţeta Favorit, putem spune că am cam finalizat, în aceşti ani, Drumul Taberei, care a stat în şantierul de la metrou mai bine de zece ani. De acum, urmează să ne concentrăm atenţia către Crângaşi, Giuleşti şi Grozăveşti. În Militari deja am început amenajările şi resistematizările”, a declarat, luni seară, primarul Ciprian Ciucu, potrivit sursei citate.

Piaţeta Favorit se află la Bd. Drumul Taberei 24 A. Investiţia totală s-a ridicat la aproximativ 10.500.000 de lei.

 

Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.