Piaţa Amzei din Capitală ar putea fi redeschisă până în 1 august şi va fi disponibilă exclusiv pentru producătorii români, a anunţat, vineri, Primăria Sectorului 1, precizând că primarul a solicitat Administraţiei Pieţelor să găsească soluţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a cerut conducerii Administraţiei Pieţelor să găsească soluţii, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii producătorilor de legume, fructe, ouă şi carne, ca până la 1 august să redeschidă Piaţa Amzei.

În acest context, s-a stabilit ca Piaţa Amzei să fie redeschisă exclusiv cu producători români, fără intermediari, pentru ca cetăţenii din zonă să beneficieze de produse proaspete, la cele mai mici preţuri posibile.

"Este inacceptabil ca o clădire la standarde europene, în care Primăria Sectorului 1 a investit sume importante de bani să stea închisă, în timp ce bucureştenii din zona centrală nu au de unde să se aprovizioneze cu produse agro-alimentare de calitate”, a declarat Tudorache.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat în 27 iunie, după întâlnirea cu primarii de sector, că pentru spaţiile din Piaţa Amzei chiria va fi redusă deoarece, din cauza preţului majorat de CGMB, această piaţă a devenit neatractivă pentru producători.         

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.